Halmstad tog efterlängtad seger

Halmstad besegrade IFK Norrköping med 2–1 och klättrade upp på åttonde plats i den allsvenska tabellen. –Jag är otroligt glad för segern, den har vi väntat på länge, säger Andreas Johansson.

Halmstads Amir Al-Ammari jublar efter sitt mål mot IFK Norrköping.

Fotboll2021-08-22 15:21

Efter bara någon minuts spel på Örjans vall avbröts matchen på grund av bengaleldning på IFK Norrköpings supportrars sektion. Alla åskådare fick lämna arenan. Drygt 20 minuter senare kunde dock matchen sättas igång igen.

Halmstads Amir Al-Ammari gjorde 1–0 i den 24:e minuten då han dundrade in ett skott från strax utanför straffområdet. Bollen gick in i det högra krysset.

– Jag hörde dem ropa vänsterfot, då tar jag den till höger i stället och så klipper jag bara till. Det var skönt att den satt. Det var en på miljonen, på träningen skjuter jag över staketet, säger Al-Ammari till Discovery.

– Det var det snyggaste jag gjort med högern.

Hemmalaget utökade ledningen i den 70:e minuten genom Sadat Karim.

Norrköping reducerade sju minuter senare då Samuel Adeniyi Adegbenro nickade in 1–2.

Halmstad har inte vunnit en match sedan den 26 juli, 3–0 mot Östersund. Nu tog man fjärde segern för säsongen och klättrade tre placeringar i tabellen.

– Trepoängaren kom väldigt lägligt. Vi är fortfarande obesegrade hemma, känner oss otroligt starka här, säger Johansson till Discovery efter matchen.

Bortalagets anfallare Christoffer Nyman var tillbaka i startelvan efter sin skadefyllda inledning på säsongen. Han hade inför Halmstadsmatchen inte gjort en enda allsvensk match från start.

– Det känns bra, kroppen orkar, sade han till Discovery i halvtid.