Halmstad tillbaka i allsvenskan: "Fantastiskt"

Halmstad förlorade borta mot AFC Eskilstuna. Det spelade mindre roll – då klubben säkrade allsvenskt avancemang timmar före avspark. –Fantastiskt, säger HBK:s tränare Magnus Haglund.

Halmstad jublar över att de går upp i allsvenskan, efter lördagens fotbollsmatch i superettan mellan AFC Eskilstuna och Halmstads BK på Tunavallen.

Halmstad jublar över att de går upp i allsvenskan, efter lördagens fotbollsmatch i superettan mellan AFC Eskilstuna och Halmstads BK på Tunavallen.

Foto: Fredrik Persson/TT

Fotboll2022-10-29 14:56

I och med att Öster förlorade med 0–2 borta mot Norrby i Borås tidigare på lördagen var det klart: Halmstad är tillbaka i fotbollsallsvenskan

– Det känns fantastiskt, när vi åkte ur på det sättet som vi gjorde förra året, efter en ganska bra säsong i allsvenskan, var det mycket besvikelse. Jag är oerhört glad att det gått vägen, säger tränaren Magnus Haglund i Discovery+.

Sejouren i superettan blev därmed bara ettårig.

– Att trycka fram det riktiga adrenalinet som krävs för att topprestera gick helt enkelt inte, säger Haglund efter 0–2-förlusten mot Eskilstuna.

"Otroligt skönt"

HBK:s lagkapten Andreas Johansson:

– Fantastiskt skönt att vi lyckas klara det. Förra året var otroligt surt och det satt i otroligt länge. Vi har haft förväntningar och press på oss själva. I dag är dagen då vi lyckas studsa tillbaka direkt, det är otroligt skönt.

Öster var piskat att besegra Norrby borta för att kunna hota Halmstad om den andra och sista direktplatsen till allsvenskan.

– Vi gör en plattmatch tycker jag, håller oss inte till det vi ska göra, då blir det så här, säger Östers Jesper Westermark i Discovery+ efter 0–2-nederlaget.

Kval

Med största sannolikhet får nu Öster kvala för att försöka nå allsvenskan. Smålänningarna, trea i tabellen, kan bara passeras av Trelleborg, men det ska mycket till för att det ska hända.

Öster har en match kvar att spela och är sex poäng före Trelleborg som har två matcher kvar. Smålänningarna har dessutom +13 i målskillnad, medan TFF har –3.

Kvalplatsen kan bli Östers redan på söndagen om Trelleborg inte vinner mot Brommapojkarna, ett BP som redan är klart för allsvenskan nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!