Haksabanovic: "Trivs väldigt bra här"

Inte i händelsernas centrum som tidigare – men då kompenserar Sead Haksabanovic med hårt arbete. Allsvenskans kanske hetaste spelare hyllade kollektivet IFK Norrköping efter 2–0 mot Varberg. –Nu är vi tillbaka i vinnarspåret, säger han.

Sead Haksabanovic.

Sead Haksabanovic.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2020-07-22 23:10

Haksabanovic står på tre mål och fem målgivande passningar hittills och är en av många bidragande orsaker till att IFK Norrköping toppar tabellen.

Han valdes till juni månads spelare i allsvenskan.

Nyligen kom också uppgifter att IFK Norrköping betalade i storleksordningen 26 miljoner kronor för att lösa honom från West Ham.

Men hur länge blir han kvar i klubben och i svensk fotboll? Det spekuleras i att han kan komma att lämna IFK Norrköping i sommar. Italienska storklubben Roma uppges vara en av många klubbar som har Haksabanovic på sin radar.

– Jag har inte hört något. De jag jobbar med och min agent (Jozo Palac) är ganska hårda med såna saker. Han vet att jag har fokus här. Finns det inget konkret på bordet tar han inte upp det med mig. Intresse finns säkert från klubbar, men inget konkret, säger Haksabanovic.

Krävs väldigt mycket

Anfallaren säger att han inte hört något om Roma och påpekar också att det ska mycket till för att lämna Norrköping som nyligen investerade en ansenlig del av klubbens tillgångar i just honom.

– Det ska krävas väldigt mycket, skulle jag säga. Jag trivs väldigt bra här. Känner glädje och jag är nöjd med att vara här.

TT: Och så verkar ni ha något stort på gång?

– Om vi bara kan ge 110 procent i varje match och vågar spela vårt spel, så vet vi hur bra vi kan vara och då kanske det är något stort på gång. Förlusten mot Sirius var en läxa, men jag tycker att vi tog den på ett bra sätt.

– Jag tycker att vi har självförtroende i dag och vi visar det stundtals. Vi vann med 2–0 och vi höll nollan. Det fanns bra delar och mindre bra delar. Så kan det vara i matcher och man kan inte vara bra över hela 90 minuter, säger han.

Kroppen håller

Haksabanovic är en av åtta spelare i IFK Norrköping som spelat samtliga tio matcher sedan allsvenskan startade för drygt fem veckor sedan.

TT: Hur känns kroppen?

– Jag känner mig okej. Jag ger hundra procent. När kroppen säger till får man ta en vilodag eller två.

TT: Nära att be om dem?

– Nej, jag är ganska ung så jag känner mig okej. Det är ingen fara, säger han och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!