Håkan och Olle hade koll på trafiken

För att få ihop allt på en så stor turnering som Bullerby Cup krävs mycket. Inte minst många ideellt jobbande funktionärer. Håkan och Olle Carlsson är två av dem. De hade koll på att bilarna körde rätt. "Farsan sköter sig – ibland", säger Olle och skrattar.

 Far och son, Håkan och Olle, styr upp och dirigerar trafiken vid Bullerby Cup: "Det är roligt att prata med folk".

Far och son, Håkan och Olle, styr upp och dirigerar trafiken vid Bullerby Cup: "Det är roligt att prata med folk".

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-07-30 10:30

Över 200 lag. Drygt 3300 spelare. Många ledare – och massor av åskådare. Och så förstås alla dessa funktionärer som gör att allt fungerar. Cupgeneralen Leif Carlsson nämnde en siffra på att nära 650 funktionärer är på plats och jobbar i Bullerby Cup på fotbollsfesten i Vimmerby. 

Far och son Carlsson, Håkan och Olle, hittade vi när de som bäst höll på att dirigera trafiken vid Ceosrondellen. Och det var en strid ström av bilar som passerade bara under den korta tid som Sporten var på plats. 

– Det är ganska mycket att göra, men det kommer i perioder och i samband med när matcherna ska börja och när de slutar, säger Håkan.

Han har arbetat många år inom Bullerby Cup-organisationen, med olika uppgifter. Han har också varit både spelare och mångårig ledare. Hela familjen är engagerad, på flera sätt. Sonen Olle har själv lirat, nu hjälpte han farsan. 

– Jag tycker att det är roligt att vara med och hjälpa till. 

Vad har varit roligast?

– Det är nog att prata med allt folk och styra upp trafiken, haha. 

Så mycket mer hann han inte säga. Det stannade bilar nästan konstant och ställdes frågor om var de kunde parkera. 

– Jag tycker att det har fungerat bra, men det hade varit önskvärt med mer parkeringsmöjligheter. Men det här är jäkligt kul, nästan alla är positiva och det är otroligt skoj att cupen spelas igen, säger Håkan Carlsson.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!