Hägerstad vann mot Zeros - trots underläge i halvtid

I halvtid var Zeros i ledningen med 2-1 på Z-parken.

BK Zeros förlorade mot Hägerstads IF

Fotboll2023-09-01 20:29

Men Hägerstad vände och vann. Till slut blev det 3-4 i matchen i division 5 Östergötland västra herr i fotboll.

- En riktigt stark laginsats där vi håller oss till matchplanen och sakta maler ner Zeros. Alla 16 bidrog till segern och det är skönt att vi börjat plocka viktiga trepoängare, kommenterade Hägerstads tränare Jesper Wahlström.

Segermålet för Hägerstad stod Kevin Gaines för efter 60 minuter.

Zeros fick en bra start på matchen. Efriem Haylemaryam gjorde målet, redan i åttonde minuten.

Zeros ökade också ledningen till 2-0 i 19:e minuten, när Efriem Haylemaryam på nytt slog till.

Hägerstad reducerade till 2-1 i 42:a minuten. Direkt efter pausen gjorde Kevin Gaines mål och kvitterade för Hägerstad.

I 50:e minuten slog Kim Söderstedt till, och gav Zeros ledningen.

Bara tre minuter senare var det Arvid Borell som såg till att Hägerstad kvitterade till 3-3.

Hägerstad tog ledningen sju minuter senare ännu en gång genom Kevin Gaines. Därmed hade Hägerstad vänt matchen.

Zeros har två vinster och tre förluster och 9-10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hägerstad har tre vinster och två förluster och 12-13 i målskillnad. Det här var Hägerstads tredje uddamålsseger.

Hägerstads nya tabellposition är åttonde plats, medan Zeros är på fjärde plats.

I nästa omgång har Hägerstad Västerlösa hemma på Ekvallen, lördag 9 september 12.00.