"Häftigt med första derbyt"

Joel Svensson mot John Svensson. Det kan bli något det. Det är inte bara Svensson-duellen vi har att se fram emot. Det glöder om fredagens derby mellan Hultsfreds FK och IFK Tuna.

Joel Svensson, till vänster, har imponerat under vårsäsongen med IFK Tuna. Nu laddar han för derbyt mot Hultsfreds FK.

Joel Svensson, till vänster, har imponerat under vårsäsongen med IFK Tuna. Nu laddar han för derbyt mot Hultsfreds FK.

Foto:

Fotboll2018-05-31 16:00

Första derbyt mot HFK – från start. I ett IFK Tuna, som fått en knackig start, har Joel Svensson varit ett stort glädjeämne så här långt. 21-åringen tog kliv redan förra säsongen. Ännu större i år. Nu har han också sadlat om, från mittfältare till back. Och han stormtrivs:

– Ja, det har varit positivt och väldigt roligt. Jag hade aldrig spelat back innan jag tog klivet ner för någon match sedan. Det blev väl så eftersom jag aldrig gör mål, säger han med ett skratt.

Du har fått mycket beröm...

– Ja, så är det. Och det är förstås jätteskoj, om jag sedan förtjänar det är väl en annan sak. Sedan tycker jag inte det är så viktigt för egen del, när det samtidigt har gått tungt för laget. Vi har inte riktigt kommit upp i den nivå vi kan än.

Lyssnar man runt, så är uppfattningen den att Joel Svensson genomgående varit en av Tunas allra bästa spelare hittills. Fredag kväll ställs han inför en av de svåraste utmaningarna så här långt: Hultsfred borta i ett hett derby.

– Det ser vi verkligen fram emot, det blir spännande. Men det kommer bli tufft, HFK har gjort det bra och det är inte så lätt att spela mot dem på Knektavallen. De får helt klart bära favoritskapet.

Joel Svensson beskriver sig själv som en spelare som gillar att löpa mycket, kämpa hårt och med hyfsat driv i steget. Men sin vänsterfot ger han inte mycket för.

– Den skulle de lika gärna kunna kapa, haha. Jag är oduglig med vänstern.

Matchdags

Hultsfreds FK-IFK Tuna Laguppställning: HFK: David Tegberger – Sebastian Strömbom, Kevin Ohlsson, Alexander Gustafsson, Pierre Fransson – John Svensson, Christopher Einarsson, Tobias Nilsson, Martin Johansson – Filip Ingemarsson, Albert Johansson. Bänk: Joachim Johansson, Oskar Karlsson, Alexander Bragstad, Charlie Olsson och Axel Henriksson. IFK Tuna. Truppen: Mikael Karlsson, Dennis Nilsson, Magnus Pettersson, Filip Gustavsson, Joel Svensson, Gustavo Borges, Simon Pettersson, Martin Carlsson, Tom Nilsson, Anton Carlsson, Oskar Eriksson, Tobias Thuresson, Marcus Johansson, André Frodig, Christoffer Lätt, Tobias Ekström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!