”Haft 30 olika startspelare”

Återigen har Rimforsa en måstematch framför sig. Motståndet AC Studenterna är dock väldigt oförutsägbara då de gått runt på väldigt många spelare.

Rimforsa slutar trots förlusten på en tredjeplats i tabellen.

Rimforsa slutar trots förlusten på en tredjeplats i tabellen.

Foto: Arkiv

Fotboll2018-06-25 17:00

Efter ett par väldigt händelserika slutminuter mot serieledande Mjölby senast fick Rimforsa med sig en poäng till slut. En pinne som Rimforsa där och då var mycket glada över, men nu i efterhand har de insett att de mycket väl kunde fått med sig full pott.

– Vi hade ändå 9–3 i avslut på dem. I straffområdet var vi mycket hetare, menar Rimforsas tränare Johan Runeson.

På tisdag kväll ställs Rimforsa-laget borta mot Studenterna i en mycket viktig match. Hemmalaget på fjärde plats och RIF på femte behöver båda en vinst för att inte riskera att avlägsnas från toppstriden.

– Det är oerhört viktigt att vi tar en trea. Förlorar vi tappar vi väldigt mycket mark, säger Johan Runeson.

RIF-tränaren är dock väldigt osäker på vad han kommer ställas mot för typ av Studenterna på tisdag. Anledningen? De har snurrat runt med extremt många spelare.

– De har haft 30 olika startspelare i år. Vi kan antingen möta ett fruktansvärt bra lag eller ett lite sämre, menar Runeson.

En spelare som dock definitivt kommer vara med i Studenterna är Andreas Dahl. Den giftiga forwarden har hittills gjort 14 mål och nyckeln för RIF i matchen har i allra högsta grad med honom att göra.

– Eliminerar vi honom och samtidigt vinner mittfältet är vinstchanserna väldigt stora.

I truppen tvingas RIF till några förändringar. Daniel Barton är bortrest och de får även klara sig utan Anders Ramstedt.

Sedan finns ytterligare några spelare som varit lite småkrassliga senaste tiden, men troligtvis kommer de kunna medverka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!