"Hade väntat länge på det där målet"

Äntligen! Så kände Oskar Stejdahl när han spräckte sin målnolla för Oskarshamns AIK. Nu räckte det inte till poäng trots allt. Serieledande Värnamo vann matchen efter ett sent segermål till 2–1.

Efter ett par säsonger i Åtvidabergs FF, sperlar nu Oskar Stejdahl i Oskarshamns AIK. I den senaste matchen mot Värnamo gjorde han sitt första seriemål för klubben.

Efter ett par säsonger i Åtvidabergs FF, sperlar nu Oskar Stejdahl i Oskarshamns AIK. I den senaste matchen mot Värnamo gjorde han sitt första seriemål för klubben.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2020-07-22 11:44

Efter ett par säsonger i Åtvidabergs FF, valde Mariannelundssonen Oskar Stejdahl att byta klubb. Men inte division. När ÅFF flyttades ner till tvåan, så är det fortsatt spel i division ett för den förre Vimmerbyspelaren. 

Hur trivs du?

– Bra. Det är samma typ av härliga lagkänsla som i Åtvid, säger Oskar som när vi träffar honom är i full fart att tillsammans med hockeyliraren Olle Engqvist försöka besegra brorsan Gustav och speedwaykillen Filip Hjelmland i en stenhård padel-batalj i Vimmerby. 

Precis som i Åtvidaberg blir det en del mils pendlande till träningar och matcher i OAIK. Nu bor mittfältaren med det fruktade skottet i Kalmar.

– Jag tycker det funkar bra med pendlingen, dessutom jobbar jag som snickare i Oskarshamn. 

För två år sedan var Oskarshamn ytterst nära att kvala upp till superettan. Förra året blev betydligt tuffare och då fick istället laget kämpa med näbbar och klor för att behålla sin division ett-status. Det lyckades till slut. 

Vad tycker du om er inledning den här säsongen?

– Det känns bra. Vi ligger i mitten av tabellen, men det är några matcher som grämer mig att vi inte vann. Vi borde vunnit mot Trollhättan och jag tycker också att vi skulle tagit poäng av Värnamo. 

Mot Värnamo fick han ändå glädja sig åt sitt första seriemål för OAIK.

– Anton (Agebjörn) har grymt långa inkast. Jag stod vid främste stolpen och fick till en nicktouch. Det var skönt att göra mål. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!