Haaland sänkte nykomlingen – tvåmålsskytt direkt

Erling Haaland gav Manchester City en smakstart på Premier League-säsongen. Norrmannen gjorde två mål i 3–0-segern borta mot nykomlingen Burnley. –Det gick ganska bra, säger norrmannen.

Manchester Citys Erling Haaland inledde den nya Premier League-säsongen med att göra två mål.

Fotboll2023-08-11 23:03

Välkomna till Premier League, Burnley. Det hann bara gå tre minuter av säsongspremiären innan de regerande mästarna Manchester City hade spräckt nollan.

Målskytt: Erling Haaland. Norrmannen prickade enkelt in 1–0 i efterspelet till en hörna.

En dryg halvtimme senare pangade samme man in 2–0 via ribban.

– Det var skönt att få börja spela igen. Det gick ganska bra för att vara första matchen på säsongen, säger Haaland till Sky Sports.

Med sina två mål gjorde norrmannen som förra året. Då blev det två mål mot West Ham i säsongspremiären, de första på vägen mot rekordmånga 36 mål på en Premier League-säsong.

– Jag måste fortsätta jobba, fortsätta hålla mig lugn och försöka att inte tänka för mycket eller fokusera på negativa saker, säger han.

En kvart före slutet fastställde den spanske mittfältaren Rodri slutresultatet, 3–0 till City.

Smolk i City-bägaren var dock att mittfältsstjärnan Kevin de Bruyne fick lämna planen med en skada redan efter 22 minuter.

I Burnley satt svenske mittbacken Hjalmar Ekdal på bänken hela matchen.