Haaland historisk – men City tappade poäng

Erling Braut Haaland har skrivit historia. Norrmannen är den snabbaste spelaren att nå 50 mål i engelska Premier League. Toppmötet mellan Manchester City och Liverpool slutade 1–1.

Erling Braut Haaland spräckte nollan hemma mot Liverpool.

Fotboll2023-11-25 15:26

Haaland behövde endast 48 matcher för att nå 50 mål i PL. Den tidigare Manchester United-anfallaren Andy Cole hade rekordet innan, men då på 65 matcher.

Haaland gav City ledningen i den första halvleken, snyggt framspelad av nederländaren Nathan Aké.

På Etihad hade de regerande mästarna bud på flera mål, och närmast kom Phil Foden vars avslut räddades av målvakten Alisson Becker.

Liverpool spelade upp sig i den andra halvleken och då kom också kvitteringen. Trent Alexander-Arnold fick bollen strax utanför straffområdet och drog till i bortre gaveln.

1–1 slutade toppmatchen och lagen är fortsatt i toppen av Premier League. City är etta på 29 poäng, Liverpool tvåa en poäng bakom.

– Att förbereda för säsongens svåraste match med en träning är en utmaning. Vi är fortfarande i en process. Om vi hade spelat bättre så hade vi kunnat vinna, säger bortatränaren Jürgen Klopp enligt nyhetsbyrån AFP.

Att Manchester City tappar poäng på hemmaplan hör inte till vanligheterna. Senast de gjorde det var den 31 december. Sedan dess har det blivit 23 raka segrar – fram till i dag.

Arsenal kan gå upp i ensam serieledning ifall Brentford besegras senare under lördagskvällen.