Borges har futsalen i sitt DNA: "Uppfostrad med den"

Nytt år, nya utmaningar. Det väntar för Gustavo Borges som nu ska spela KM med Gullringens GoIF. "Självklart ska vi satsa på att vinna", säger Borges.

Gustavo Borges har en stor kärlek till futsal.

Gustavo Borges har en stor kärlek till futsal.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-01-05 15:00

Efter säsongen i Kisa har Gustavo Borges en ny klubbadress. 2024 väntar nämligen spel i de gulsvarta färgerna på Gullemon för brassen. Men innan dess stundar ett hett kommunmästerskap i futsal. 

– Det är alltid jättekul att vara med. När alla lag från kommunen är med blir det ju bara derbyn, och den rivaliteten som uppstår är alltid rolig att uppleva, säger Borges. 

Hur är formen inför KM?

– Jag har hunnit träna några gånger med Gullringen och sen spelar jag även privat så det känns bara bra. 

Futsalen ligger djupt rotad i den brasilianska fotbollen. 

– Alla börjar spela inomhus i Brasilien. Sen går man över till gräset när man är tolv år. När jag spelar futsal är det som att återuppleva barndomen igen. Jag tycker verkligen om sporten och är uppfostrad med den, berättar Borges. 

Vad tror du om era chanser, ni bör vara en av favoriterna?

– Ja, självklart ska vi satsa på att vinna. Men vi vet att det är flera starka lag med, som VIF högre upp i seriesystemet. Tuna är också alltid spännande. Frödinge har sett starka ut och kommer kämpa på bra, samma sak med DSK. Som du märker tycker jag det känns väldigt öppet i år.

undefined
Gustavo Borges har varit lyckosam i KM tidigare, här i IFK Tuna-tröjan.

Borges har stått som segrare i KM tidigare, både med VIF och IFK Tuna. Triumfen med Tuna från 2018 har han särskilt fina minnen ifrån. 

– Jag har mycket vänner kvar i Tuna och de är fantastiska. Känslorna man fick när man vann KM då var obeskrivliga. Sen är människorna i VIF också jättefina, så det ska bli roligt att möta de igen, säger Gustavo Borges. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!