Gustavo Vieira Borges enda målskytt när IFK Tuna föll

IFK Tuna förlorade mötet med IFK Västervik hemma med 1-4 (0-1) i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll på onsdagen.

IFK Tuna förlorade mot IFK Västervik

Fotboll2022-06-22 21:21

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän IFK Västervik tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Oscar Hälleblad Calmunger. Direkt efter pausen nätade Gustavo Vieira Borges och kvitterade för IFK Tuna.

I 67:e minuten slog Oscar Hälleblad Calmunger till på nytt, och gav IFK Västervik ledningen.

Ali Sherif Ali gjorde dessutom 1-3 i 70:e minuten.

1-4-målet kom med en minut kvar att spela, när Oscar Hälleblad Calmunger gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

Noterbart är att Oscar Hälleblad Calmunger gjorde tre mål för IFK Västervik.

IFK Tuna har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan IFK Västervik har fyra vinster och en oavgjord.

IFK Västerviks nya tabellposition är femte plats, medan IFK Tuna är på andra plats.

I nästa omgång har IFK Tuna Tjust hemma på Tunhamra, lördag 2 juli 14.00.