Gustafsson: ”Jag vill ha fem byten permanent”

Ett trippelbyte redan i halvtid. Så kom IFK Norrköping tillbaka från 0–2-underläge i Falkenberg. –Jag är en stark förespråkare för fem byten även i framtiden, säger tränaren Jens Gustafsson efter att hans lag räddat 3–3 mot Falkenberg i 95:e minuten.

IFK Norrköpings Jonathan Levi, vänster, var en av spelarna som låg bakom serieledarens upphämtning borta mot Falkenberg.

IFK Norrköpings Jonathan Levi, vänster, var en av spelarna som låg bakom serieledarens upphämtning borta mot Falkenberg.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2020-07-26 16:45

När Falkenberg spelar svänger det. 2–0 brukar bli 2–2. Det hände i de senaste två matcherna mot Helsingborg och Göteborg. Och nu också mot Norrköping.

Den här gången fick hallänningarna också till ett sent 3–2-mål. I 89:e minuten gjorde Karl Söderström det som många trodde skulle bli en segerspark för tabelljumbon.

Men i fjärde tilläggsminuten fick Norrköping straff, när Carl Johansson sparkade lätt på Pontus Almqvists ben.

Från elva meter dundrade Sead Haksabanovic in 3–3 mitt i målet.

IFK Norrköpings tränare var inte alls nöjd efter 45 minuter i ösregn.

”Förändra matchbilden”

Falkenbergs Christoffer Carlsson hade volleyskjutit 1–0. Och 20-årige Edi Sylisufaj hade gjort sitt femte mål för säsongen när han kilade in från vänster och skruvade in 2–0 på spegelvänt Messi-vis.

I halvtid plockade Jens Gustafsson av tre spelare. In med Alexander Fransson, Jonathan Levi och Pontus Almqvist.

– Jag ville få in en mer utpräglad forward (Almqvist), förbättra energinivån och få in mer muskulatur som behövdes i det hällregn som blev, säger Gustafsson.

Halvtidsinhopparna visade verkligen varför det var en bra idé att skicka in dem.

I 58:e minuten skruvade Levi en högklassig hörna. Pontus Almqvist är inte lång, men han nådde högst i precis rätt ögonblick och nickade in reduceringen.

"Målet definierar Norrköping"

Tio minuter senare satte Fransson i gång spelet med en snabb frispark på mittplan. Levi gjorde en dragning. Sex kortpassningar senare satte Jonathan Levi upp bollen i nättaket med fel fot (höger) efter att fått en väggklackning av Christoffer Nyman. 2–2.

– Ett sånt mål som definierar IFK Norrköping egentligen. Ett snyggt mål. Jag har gjort två mål med högern och inget med vänstern. Det är jag glad för. Och att jag och ”Totte” äntligen fick till vårt samspel som vi försöker att göra hela tiden, säger Jonathan Levi.

Jens Gustafsson:

– Alla bytena föll väl ut. Alla som kom in gjorde det väldigt bra. Att vi har fem byten i år ger bättre möjlighet att förändra matchbilder, och samtidigt kommer vi att kunna ge yngre spelare mer matchtid. Jag är en väldigt stark förespråkare för att fem byten ska bli permanent. Det är bra för alla lag.

”Många får problem här”

Serieledarna hade kluvna känslor efter att ”bara” ha tagit en poäng mot jumbolaget i tabellen.

– Vi ska ta tre poäng här, det är inget snack. Så vi är absolut inte nöjda med oavgjort. Men samtidigt får man vara glad för en poäng när man räddar den i slutminuten, säger Jonathan Levi och fortsätter:

– Folk kan gärna åka till Falkenberg en otroligt regnig söndag och försöka spela bra fotboll. Det är otroligt tufft. Falkenberg är bra på det som de är bra på. De vet precis vad de ska göra och när yttre faktorer också kanske ger dem lite extra fördel, då är det svårt. I dag var det vi som åkte på den smällen, men många lag kommer att få problem här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!