VIF vill studsa tillbaka snabbt: "Hitta viljan"

En viktig match. För två revanschsugna lag. Det är läget inför Vimmerbys möte med Ljungsbro på lördagen. "Jag vill se att vi studsar tillbaka och hittar inspirationen och viljan ute på planen", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Tomislav Jakesevic blev klar för Vimmerby IF och ser ut att gå in från start mot Ljungsbro.

Tomislav Jakesevic blev klar för Vimmerby IF och ser ut att gå in från start mot Ljungsbro.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-21 16:00

VIF kommer med lite av ett bottennapp mot Myresjö/Vetlanda senast. Förlusten med 2–1 kom efter en riktigt dålig första halvlek.

– Att det kan skilja så mycket mellan två matcher i inställning är lite fascinerande. Mot Eneby i premiären var vi fullt påkopplade. Senast stämde det inte alls. Vi måste inse att det inte går att ha några dippar om man ska vinna matcher på den här nivån.

Ljungsbro sågs av många som ett topplag inför seriestarten, men visade brister i 3–0-förlusten mot Adas United senast.

– De har värvat starkt och blir att räkna med. Särskilt nu när de är ute efter revansch. Det blir en extra krydda att möta Ludwig Strömbom. Jag kan lova att vi kommer att stänga igen den kanten så han inte får några lägen, säger Gunnarsson skämtsamt.

Matchen kommer spelas på naturgräs på Bruksvallen i Storebro. VIF tränade där i torsdags.

– Planen var fin för årstiden, men vi får räkna med att det blir en annorlunda fotboll. Bollen kan hoppa lite och en del misstag och lustiga situationer kan uppstå. Vi har spelat en del där tidigare så det känns ändå som en halv hemmaplan för oss.

undefined
Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF.

Hur tänker du kring startelvan?

– Jag räknar med att Tomislav Jakesevic går in från start. Annars blir det nästan samma lag som senast. Ahmed Tarabeih tillkommer i truppen och kan bli aktuell för ett inhopp.

Fotnot: Vimmerby IF:s möte med BK Ljungsbro sänds på www.vimmerbytidning.se med start 14.55 på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!