Gullringens tränare: "Säsongen är ett misslyckande"

Seger i sista matchen. Men när Gullringens tränare Daniel Ohlsson ska summera säsongen är det negativa ord. "Med den trupp vi har till förfogande borde vi ha tagit fler poäng", säger han.

Det blev seger med 1-0 för Gullringen i årets sista match.

Det blev seger med 1-0 för Gullringen i årets sista match.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-10-03 15:52

Säsongsavslutningen blev bra för Gullringens GoIF. De tog tre poäng hemma mot Tranås efter seger med 1–0 (1–0). Målet var ett självmål efter hörna.

– Det var skönt att kunna avsluta på ett bra sätt ändå. En seger är alltid en seger, oavsett om man spelar snyggt eller inte. Och hade vi inte vunnit idag hade vi avslutat med fem raka matcher utan seger, säger Daniel Ohlsson. 

Men utöver resultatet var tränaren missnöjd med det mesta. Lagets insats var inget att hänga i julgranen, enligt Ohlsson. 

– Det är ingen match som går till historien direkt. Det märktes att inget av lagen hade något att spela för. Vi tog många felbeslut, säger tränaren. 

Gullringen var länge med i toppracet, men efter tre raka förluster (mot Tenhult, Myresjö och Hvetlanda) försvann möjligheten. Det blev en femteplats i tabellen. 

– Den här säsongen är ett misslyckande. Med tanke på den trupp vi har till förfogande borde vi ha tagit fler poäng. Samtidigt har vi haft lite otur med skador och sjukdom. Sedan har vi haft matcher där vi inte gjort det vi ska riktigt. 

Vad kunde ni gjort bättre?

– Vinna fler matcher. Som mot Tenhult borta, när vi förlorade med 1–0. Då hade vi chanser för att vinna med flera mål, men vi fick inte in bollen. 

Hur ser det ut inför framtiden nu?

– Vi får utvärdera hur säsongen har varit. Sedan får vi se hur klubben går vidare.

Vill du fortsätta som tränare?

– Jag vet inte än. Vi får se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!