Gullringens seger hjälpte VFF vinna serien

Gullringen slog serietvåan Aneby med 4-1 på hemmaplan under fredagen och hoppet om kvalplats lever för de gulsvarta. Det innebär samtidigt att Västerviks FF är klara seriesegrare.

Gullringen slog Aneby med 4-1 under fredagen och gjorde så att Västerviks FF blev mästare i kavaj.

Fotboll2019-09-20 21:11

Aneby började matchen bäst och tog kommandot. Men bortalaget lyckades inte komma till några större farligheter och Gullringen hade kontroll på läget. Sakta men säkert åt sig det gulsvarta hemmalaget också in i matchen och efter halvtimmen var det plötsligt Gullringen som förde spelet. I den 37:e minuten fick Isack Thuresson en frispark med sig precis utanför Anebys straffområde. Jesper Wärnehall klev fram och knorrade in bollen över Anebys mur och bakom deras målvakt till 1–0 för hemmalaget. Det stod sig sedan till halvtidspausen.
– Vi gör det väldigt bra i den första halvleken. Aneby började bra de första tio minuterna men sedan tar vi över och löper mer än vad vi gjort under de senaste matcherna, säger Gullringens tränare Claes Creutz.

I den andra halvleken inledde Gullringen lika bra som man avslutade den första och förde spelet. Det gav också utdelning när Ola Lindblom slog en hörna i den 54:e minuten där bollen, efter lite flipperspel i straffområdet, hamnade i Anebys mål tack vare en Anebyspelare. 3-0 kom sedan av bara farten sex minuter senare när Gullringens högerback Albin Gustafsson bröt ett uppspel och serverade Isack Thuresson som mycket snyggt vände upp och skruvade in bollen i bortre.
– Det var riktigt skönt att få både tvåan och trean där i början på andra, säger Claes Creutz.

Aneby tog sig sedan i kragen och började spela mycket bättre och i den 64:e minuten kom reduceringen till 3-1 genom Noah Nordén. Trots ett nästan konstant Anebytryck kom man inte närmare än en frispark i stolpen samtidigt som Gullringens målvakt Marcin Muzska klev fram och var en gigant med flera bra räddningar. Istället kom Anton Holm förbi på högerkanten i den 90:e minuten och spelade fram Kevin Gaines som stötte in 4-1.
– Det är en mycket väl genomförd match av oss och vi vinner rättvist, säger Creutz.

Björn Stridh, som kom in som mittback, fick beröm för sin insats. Även innermittfältsparet Jesper Wärnehall och Christian Simonsson fick beröm.

Gullringens seger innebär att Västerviks FF blir mästare i kavaj, då Aneby inte längre har en chans att komma ikapp.