Inför avgörande matchen – Gullringen tar in profilen

Fem viktiga spelare avstängda. Hur gör Gullringens GoIF då? "Vi plockar in Tobias (Carlsson) i laget. Han är erfaren och en bra röst att få in i det här läget", säger tränaren Karlo Goranci inför bortamötet mot Tranås.

Det är dags igen. Rutinerade Gullringsprofilen Tobias Carlsson (till vänster i i bild) kommer in i laget när gulsvart har många spelare avstängda i matchen mot Tranås.

Det är dags igen. Rutinerade Gullringsprofilen Tobias Carlsson (till vänster i i bild) kommer in i laget när gulsvart har många spelare avstängda i matchen mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-22 16:00

Nästan allt gick Gullringens väg i seriefinalen och det stekheta derbyt mot Vimmerby IF förra fredagen.

I 75 minuter.

Sedan kom smäll på smäll, sista kvarten: VIF gick ifatt till 2–2, Alexander Svartz, Karlo Goranci och Ricky Gustafsson varnades och drog på sig avstängning i nästkommande match. Albin Gustafsson fick sitt andra gula och fick rött kort. Ola Lindblom blev också utvisad i en position från avbytarbänken. Även ledaren Patrik Wärnehall tvingades lämna. Dessutom skadade Jesper Wärnehall ljumsken och tvingades utgå. Goranci har i skrivande stund i princip räknat bort honom mot Tranås.

Med såna tongivande spelare borta ur leken, så har det förstås ändrat förutsättningarna inför det superviktiga toppmötet fredag kväll.

Hur har ni hanterat det här?

– Självklart är alla besvikna på det som hände. Vi har ändå inte pratat så mycket om det, utan vi ser framåt och har haft fullt fokus på nästa match, mot Tranås. Vi är bara människor och alla gör misstag, både spelare, tränare och domare. Sen är det självklart olyckligt att så mycket inträffade på samma gång. Man kan tappa huvudet i matcherna, men man får lära sig av det och gå vidare. Det är ingen idé att gå omkring och älta, säger Karlo Goranci.

Hur är det för egen del att missa en sån här viktig match?

– Såklart frustrerande. Det är bara att försöka hantera det på bästa sätt, men jag vet hur det var när jag var tränare i HM IS förra året. Det kan vara jobbigt att stå utanför sidlinjen och inte ha möjlighet att påverka vad som händer på planen själv, som spelare. Det är nervöst.

Att tvingas ha så många spelare borta, innebär stora förändringar i startelvan.

Antar att det varit mycket tankar och funderingar på olika konstellationer och att hitta lösningar, eller?

– Nä, faktiskt inte. Redan på kvällen efter derbyt så hade jag min tänkta startelva redan klar för mig, säger Karlo Goranci snabbt.

I den planerade startelvan hittar vi bland andra megarutinerade 45-åringen Tobias Carlsson.

– Jag kände att det var ett ganska givet val. "Tobbe" har tränat nu och med honom i laget får vi in en spelare som vet vad det handlar om och förhoppningsvis kan ge oss trygghet när så många andra rutinerade spelare inte är med.

Med tanke på matchens betydelse och med så stora förändringar i laget, så kan man tänka sig att Gullringen går in i toppmötet med en något defensivare inställning och ändrat spelsätt. Men nä, inte alls.

– Vi kommer inte att "parkera bussen" och bara att gå in och försöka få med oss en pinne. Det brukar aldrig fungera. Vi kommer däremot att spela mer kompakt och fortsätta spela det spel som varit så lyckat. Vi måste lita på spelarna och det finns nog ingen bättre utbildning för dem att spela såna här typer av matcher, säger Karlo Goranci och tillägger direkt:

– Jag är jättenöjd med de spelare vi har i den här matchen. Min tänkta startelvan ser väldigt spännande och intressant ut. Det kommer bli en rolig match och vi har allt vinna. Tranås måste ju i princip vinna. Att de tappade poäng mot Örserum (jumbo) i helgen var också glada nyheter för oss. Hur det än går på fredag så har vi chans att ta kvalplatsen.

Gulsvart är tre poäng före jagande Tranås, dock med en sämre målskillnad. TFF har fyra plusmål tillgodo.

I Karlo Goranci och Patrik Wärnehalls frånvaro kommer Niklas Johansson och Tom Lynbech att leda laget. 

Är nyfiken på startelvan och truppen i stort. Gå in på vår fotbollsblogg på webben

Gullringen kan säkra kvalplatsen till division tre om de vinner mot Tranås borta.
Gullringen kan säkra kvalplatsen till division tre om de vinner mot Tranås borta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!