Gullringen visade prov på kämpaglöd – hämtade upp två gånger om

Arton Rustemi såg ut att bli matchvinnare med samtliga tre mål för Hvetlanda GIF. Då klev spelande tränaren Ola Lindblom fram och kvitterade till 3–3 för Gullringen i slutminuterna. "Jag lyckades peta in en boll efter hörna igen. Det var inte vackert, men väldigt skönt", sa han.

Ola Lindblom räddade en poäng för Gullringen mot Hvetlanda borta genom att kvittera till 3-3 i slutminuterna.

Ola Lindblom räddade en poäng för Gullringen mot Hvetlanda borta genom att kvittera till 3-3 i slutminuterna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-03 22:28

Hvetlanda och Gullringen stod på samma poäng på den övre halvan av tabellen inför fredagens match. Det oavgjorda resultatet innebar att de tappade mark på Sävsjö som inlett med fyra raka segrar.

Gullringen ska ändå vara mest nöjda med en poäng som matchen utvecklade sig. Hvetlanda ledde nämligen med 2–0 en knapp halvtimme in i matchen.

Jesper Wärnehall gav sedan laget kontakt med sin reducering till 2–1.

– Det var ett riktigt snyggt mål. Jesper löpte sig loss i djupled och fick en perfekt passning från Karlo Goranci. Sedan höll sig Rasmus Bexell framme och stångade in 2–2 i början av andra, sa Ola Lindblom som var nöjd med moralen laget visade.

Gullringen hade sedan bud på ledningsmål, men istället var det Hvetlandas Arton Rustemi som gjorde 3–2 i 70:e minuten.

Hans tredje mål för kvällen.

Gullringen lyckades ändå samla kraft och hittade en kvittering till 3–3 med tre minuter kvar av ordinarie tid. Ola Lindblom gick upp på en hörna och lyckades rädda en poäng.

– Det var lite som mot Stensjön hemma senast. Bollen damp ner framför fötterna och jag lyckades få in den i mål. Det är skönt att vi har ett anfallsvapen att plocka fram när det behövs, sa han skämtsamt.

Lindblom var nöjd med laginsatsen men gav extra plus till Melker Johansson, Edvin Johansson, Herman Lynbech och Jesper Wärnehall.

– Att vi kämpar och aldrig ger oss var ändå skönast att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!