Gullringen säkrade kvalspel

Gullringen har säkrat minst en kvalplats i jakten på division tre. Efter klara 3-0 hemma mot Anneberg kan inget lag underifrån hota gulsvart.

Alexander Swartz gjorde Gullringens ledningsmål.

Fotboll2018-09-14 21:33

Segern gör att det skiljer endast två poäng upp till serieledande Tranås, men då har Tranås en match mindre spelad. Den spelas mot jumbon Österbymo i dag.

– Förhoppningen är att Tranås ska tappa någon poäng, och få lite kniven mot strupen, men de möter ett avhängt Österbymo så det kanske inte är så troligt, men hoppet är det sista som överger en. Men för oss är det bara att jobba på, vi vill bli bästa division fyra-lag så att vi får två hemmamatcher i kvalet, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Matchen mot Anneberg präglades av stort boll- och chansinnehav för hemmalaget.

– Det var en kassaskåpssäker seger, från minut ett till 90. Det var liksom inget snack om saken. Jag tror inte att de hade en riktig målchans på hela matchen, säger Ohlsson vidare.

Men det dröjde 36 minuter innan första hemmamålet föll, när Alexander Swartz gjorde ledningsmålet efter hörna.

– Vi skulle ha dödat matchen fullständigt i första halvlek. Vi hade fyra stolpskott, och kanske ett bollinnehav på 80-20, säger Daniel Ohlsson.

Men avgörandet kom tidigt i andra halvlek, när Rasmus Stahlin spelade snett inåt bakåt till Anton Palmér som satte 2-0.

– Det var skönt, då kunde vi spela mer avslappnat, säger Daniel Ohlsson.

Trots ytterligare lägen så dröjde det till den 90:e minuten innan Albin Gustafsson kunde fastställa slutresultatet till 3-0.

Daniel Ohlsson ville lyfta fram Jesper Wärnehall för en bra insats i ett annars jämnt lag. Samme Wärnehall som också drog på sig sin tredje varning och missar nästa match mot Mullsjö.

– Ett horribelt gult kort. I första situationen fick han en spark, sedan en till och då drog han i deras kille, och vi fick gult kort. Assisterande domaren stod fem meter därifrån, men det hände ingenting, säger Daniel Ohlsson.

3 – 0 (1 – 0)

Gullringen - Anneberg Division 4 Norra Målen: 1- 0 (36) Alexander Swartz, 2-0 (50) Anton Palmér, 3-0 (90) Albin Gustafsson.