Misstag fällde Gullringen mot Myresjö/Vetlanda

Gullringen föll med 1–0 hemma mot Myresjö/Vetlanda. "Vi hänger med bra spelmässigt, men gör ett par detaljer mindre bra. Därför förlorar vi", sa spelande tränaren Karlo Goranci efter matchen.

Albin Gustafssons Gullringen föll med 1-0 mot Myresjö/Vetlanda.

Albin Gustafssons Gullringen föll med 1-0 mot Myresjö/Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-02 16:25

Gullringen lyckades inte besegra Myresjö/Vetlanda. Jerker Einarssons lag vann med 1–0 på Arena Ceos. Målet kom drygt halvvägs in i andra halvlek och Karlo Goranci var märkbart irriterad över lagets agerande vid den situationen.

– Vi bjöd dem på ett riktigt bra omställningsläge. I en situation när vi var på väg upp med mycket folk så missade vi en enkel sidledspassning. Det fick vi lida för direkt, sa han.

Anfallsspelet klaffade inte som tränaren önskat den här gången.

– Vi spelar oss fram till fina lägen på mittplan och har gott om tid och ytor att spela på. Trots det har vi svårt att hitta fram på den sista tredjedelen. Det är slarviga passningar och enkla missar. Vi borde kunna göra det mycket bättre i sådana lägen. Att vi kommer göra misstag i den tidiga uppspelsfasen kan jag acceptera med vårt sätta att spela, men inte när vi har så god tid på oss.

Sett till matchen som helhet tyckte Goranci ändå att laget stod upp väl.

– Vi har hängt med bra i alla matcher på försäsongen förutom mot Kisa egentligen. Nu har vi en träningsmatch kvar mot Grebo nästa helg innan serien drar igång. Det blir bra att möta ett lag från fyran i genrepet, säger Goranci som inte ville framhålla någon enskild spelare i matchen mot Myresjö/Vetlanda.

Ett avbräck för Gullringen var att Jesper Wärnehall fick kliva av skadad en kvart in i matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!