Gullringen går för andra raka i hemmapremiären

Efter att ha vänt och vunnit med 3–2 borta mot Hallby i seriepremiären tar Gullringen på tisdagskvällen emot Tranås på Gullemon. "Det blir tufft, men målet är tre poäng", säger tränaren Peter Magnusson.

Ola Lindblom gjorde två mål för Gullringen senast.

Ola Lindblom gjorde två mål för Gullringen senast.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-08-09 19:00

Gullringen avstod att spela någon match innan sommaruppehållet och gjorde därför sin första match i fredags. Då var man länge illa ute borta mot Hallby, men visade prov på fin lagmoral genom att vända och vinna med 3–2.

– Vi kämpade verkligen till oss tre poäng den gången, säger Peter Magnusson som även gladdes åt hur målen kom till i den matchen.

– Vi gjorde samtliga tre mål på fasta situationer. Det är ett viktigt vapen att ha och ta fram i jämna matcher inte minst.

Tisdagens hemmapremiär mot Tranås FF ser också ut att kunna bli en jämn drabbning. Gästerna föll med 2–0 i sin första match för säsongen, men de gjorde det mot serieledande Myresjö/Vetlanda hemma.

Gullringens tränare har en ganska klar bild av vad man kan förvänta sig av motståndet.

– De verkar vara ett bra organiserat lag som ligger tätt och är tuffa att såga sig igenom, men vårt mål måste ändå vara att ta tre poäng, säger Magnusson.

Vad det gäller formeringen av laget vill tränaren avvakta och se vilka spelare som är tillgängliga innan han spikar truppen.

– Vi har ett par frågetecken på spelare som fick lite skavanker i den senaste matchen. Efter måndagskvällens träning klarnar det förhoppningsvis lite mer vilka som är tillgängliga.

Matchen mellan Gullringen och Tranås kommer att sändas live på www.vimmerbytidning.se från klockan 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!