Gullringens GoIF förlorade den så viktiga seriefinalen mot Tranås FF. Tranås oerhört giftiga omställningsspel fällde avgörandet där Gullringen inte räckte till.

Gullringen förlorade den så viktiga seriefinalen mot Tranås FF.

fotboll2018-08-10 21:59

Gästande Gullringen inledde seriefinalen ytterst svagt. De slog bort en hel del passningar och spelade för svårt i många lägen.

Som tur var för deras del straffade det sig aldrig och istället jobbade de in sig i matchen. I en tiominutersperiod i mitten av första halvlek låg ett ledningsmål för gästerna i luften. På en hörna var Isack Thuresson oerhört nära att nicka in 0–1, men det förblev mållöst i paus.

– Det är vi som för spelet. De backar hem och låter oss föra spelet. Men samtidigt vet vi att de är farliga i omställningsspelet, säger Gullringens Christian Simonsson.

Direkt i den andra halvleken kom kallduschen för Gullringen. Tranås bara två minuter in knoppa in 1–0 och ta ledningen i seriefinalen.

GGoIF vek dock inte ner sig. Rasmus Stahlin var oerhört nära att nicka in en kvittering om det inte vore för en reflexräddning av Tranåsmålvakten.

Tiden började rinna iväg för Gullringen och i 74:e kom nästa kalldusch. Marcin Muszka släppte retur på ett skott där Tranås bara kunde raka in bollen i nät. Därefter sköt Anton Palmér klockrent i stolpen – men istället vände det åt andra hållet. Tranås ställde om, fick en spelare fälld straffområdet och domaren peka på straffpunkten. Upp stegade Tranås målvakt och prickade in 3–0 som var spiken i kistan.

Rasmus Bexell tröstmålade till 3–1 på straff, men förlusten i seriefinalen var ett faktum.

– Det är väldigt surt. Spelmässigt sett över 90 minuter är vi klasser bättre, säger Christian Simonsson och tilläger:

– Men jag är bergsäker på att Tranås kommer tappa poäng. Så gör vi bara vårt så är det inte kört.

! Kontringarna. Tranås var sylvassa i sina omställningar och straffade GGoIF.

? Vädret. Vart tog värmen vägen? Kändes som minusgrader på Bredstorp.

3–1

Tranås FF–Gullringens GoIF DIVISION 4 NORRA Målen: 1–0 (47) Anton Segersson, 2–0 (74) Alexander Afzelius, 3–0 (85) Mirhad Abdijanovic (straff), 3–1 (90) Rasmus Bexell (straff). Heta chanser utöver målen: 3–3 Hörnor: 2–5