Gullringen föll i sista matchen

Gullringen förlorade säsongens sista match med 5-0 i kvalet mot Lindö. För rutinerade Christian Simonsson kan det varit hans sista match. Just nu tvekar han om en fortsättning över 2019.

Fortsätter eller lägger av? Christian Simonsson har en del att fundera på framöver.

Fortsätter eller lägger av? Christian Simonsson har en del att fundera på framöver.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-28 21:29

Gullringen hade en strulig lördag när den sista kvalmatchen skulle spelas. Snöovädret drog in över Småland och på lördagsmorgonen var Gullemon ospelbar. Gullringen hörde av sig till Vimmerby kommun om att spela på Skobes Arena - men fick nobben. Istället ställdes frågan till Kisa, som ställde upp med sin konstrgräsplan på kort varsel.

– Det var skönt att Kisa ställde upp och skottade planen. Enligt förbundet får absoluta inga matcher ställas in i kvalet. Så Kisa ska ha en guldstjärna där. Jag vet inte riktigt turerna med Vimmerby, men tydligen så kunde inte planen göras i ordning där. Samtidigt kunde vi kanske förvarnat om tidigare om en reservplan, för vi visste ju att det skulle bli dåligt väder. Men bra gjort av Kisa att ställa upp med kort varsel, säger Gullringsspelaren Christian Simonsson.

När det väl blev match så vann Lindö med klara 5-0.

– Vi hade nog svårt att ladda på riktigt tyvärr. Lindö visade tidigt att de bara skulle vinna den här matchen, och när de hade den inställningen och vi hade den inställningen som vi hade så skiljde det för mycket. Det hade varit annorlunda om det varit en helt avgörande math, säger Christian Simonsson.

– Det är synd med den avslutningen när vi har gjort en så bra säsong. Vi har släppt in tio mål i kvalet, och det har vi knappt gjort på hela serien, säger Simonsson.

38-årige Christian Simonsson tillhör Gullringens nyckelspelare - men han tvekar om en fortsättning.

– Jag har fått frågan av Gullringen om en fortsättning. Men jag vill ta det lite lugnt nu och inte ta något förhastat beslut. Men man kan väl säga att jag tvekar. Någon gång måste jag sluta också. Jag har spelat seniorfotboll i 22 år, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om