Gullringen fick nöja sig med en pinne i Jönköping

Gullringen får lämna Jönköping med en poäng i bagaget. Melker Johanssons snabba replik i den första halvleken mot Assyriska gav laget en poäng. Gästande GoIF hade bud att ta hem samtliga, "Vi ska vinna idag", säger Gullringens spelandetränare Ola Lindblom.

Melker Johansson blev målskytt i lördagens bortamatch mot Assyriska.

Fotboll2023-06-10 15:26

Tabellmässigt var det Gullringen som var favoriter att ta hem alla poäng i bortamatchen mot Assyriska i Jönköping. Men efter två raka segrar på hemmaplan tog segersviten slut efter 1-1 under lördagen. Assyriska stod emot Gullringens press.

– Det var en match som vi för och vi skapar väldigt många chanser för att vinna, säger Gullringens spelande tränare Ola Lindblom

Det var hemmalaget Assyriska som tog ledningen i den 44 spelminuten genom Bahzez Ghaffar. Gullringens talang Melker Johansson ordnade en snabb replik bara minuten senare och resultatet stod sig matchen ut. Ola Lindblom assisterade till Melkers mål och han tycker att man borde fått med sig tre poäng.

– De hade en riktigt bra målvakt och vi var inte riktigt kyliga. Vi rullade ut dem fullständigt och de spelade bara på kontring. Det var så de gjorde sitt mål. Vi ska vinna idag.

Ola är nöjd med sin egen insats mot Assyriska och efter matchen väljer han att lyfta fram hela laget. Trots bara en poäng finns det saker att hämta till nästa drabbning.

– Vi vågar spela och vi skapar många målchanser. I den andra halvleken stod Assyriska bara på sin egen planhalva och vi försöker spela upp bollen men det är svårt när de bara står där. Vi ligger bra över hela planen och de skapar inte mer än sitt mål idag, säger Ola Lindblom.