Guidetti: "Jag är en bra fotbollsspelare"

John Guidetti har presenterat sig för den allsvenska fotbollspubliken. Anfallsstjärnans tidiga mål banade väg för AIK-segern med 3–2 borta mot Värnamo. –Skönt så klart, säger Guidetti.

AIK:s målskyttar John Guidetti och Nicolás Stefanelli kramas efter segermålet mot Värnamo.

Fotboll2022-07-24 17:17

I den 23:e matchminuten presenterade sig AIK:s omtalade nyförvärv John Guidetti. Anfallaren gjorde sitt första mål i AIK-tröjan och satte därmed Solnalaget i tidig ledning.

– Den satt väldigt fint, säger han.

Guidettis senaste klubbadress var spanska Alavés, men han har haft en längre period utan att spela matcher. Efter en lång karriär utomlands har han hunnit fylla 30 år och skaffat sig mycket erfarenhet.

– Jag vet att jag är en bra fotbollsspelare när jag kommer i form och får spela matcher. Jag är inte 19 år gammal och känner att jag måste bevisa någonting genom att göra mål, säger John Guidetti.

– För mig handlar det om att vi ska prestera som lag, jag ska hjälpa laget på bästa sätt. AIK kommer först, allt annat kommer sedan, fortsätter han.

Bättre Värnamo

Värnamos senaste allsvenska framträdande slutade med att laget föll med 0–5 mot Djurgården, i Stockholm. Nu visade laget upp sig från en annan och bättre sida. Värnamos skapade under den första halvleken flera fina målchanser, men Guidettis mål blev halvlekens enda.

Efter paus blev det öppna spjäll. Hemmamål av Marcus Antonsson respektive Wenderson Oliveira do Nascimento chockade AIK.

– Lite upp och ner, vi har en dipp, säger John Guidetti om sitt lags insats.

Men bara ett par minuter senare gjorde Värnamo självmål och det stod 2–2 på tavlan.

I den 69:e matchminuten kom målet som avgjorde matchen till AIK:s fördel. Nicolás Stefanelli agerade iskallt när målchansen dök upp.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi kom tillbaka i den här matchen, mot en svårspelad motståndare, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Andra raka

Värnamo har tidigare tagit poäng hemma mot såväl Malmö FF som Hammarby. Den småländska nykomlingen såg länge ut att vara på väg mot ännu en skalp, men kom bara nära denna gång.

– Jag tycker inte det är något snack om att grabbarna förtjänade poäng, tycker Värnamos tränare Kim Hellberg.

Segern var AIK:s andra raka i allsvenskan. På onsdag spelar Solnalaget returmöte mot ukrainska FC Vorskla i kvalet till Uefa Europa Conference League. John Guidetti klev av gräsmattan i Värnamo med en lindad baksida, men siktar på spel på onsdag.

– Om coach vill ha mig så ska jag göra allt för att återhämta mig på bästa sätt, säger han.