Grymt slut för FBSK – tappade seriesegern i slutet

Så grymt! Frödinge var bara någon minut från att ta klivet tillbaka till division två. Ett sent Vimmerbymål i derbyt krossade de drömmarna. Nu väntar kval. "Jag vet inte vad jag ska säga. Det är jobbigt nu", säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Frödinge var nära att vinna serien. Nu väntar istället kval.

Frödinge var nära att vinna serien. Nu väntar istället kval.

Foto: Tommy Söderlund

Fotboll2020-09-27 19:31

Av förklarliga skäl var han närmast bedrövad efter matchen på Arena Ceos. Det var så nära. Sista seriematchen slutade 2–2 sedan Frödinge varit i ledning med 0–2. Med en kvart kvar reducerade Johanna Hultqvist och i den 89:e minuten stötte Molly Gustavsson in kvitteringen. 

Innan matchen trodde de flesta att serieledande Fredriksdal/Äng skulle vinna enkelt mot bottenlaget Öis/Vista, men så blev det inte. Istället förlorade Fredriksdal och bjöd in FBSK i kampen om seriesegern. 

– Vi fick veta ganska snabbt efter slutsignalen att de hade förlorat. Därför känns det här extra surt, säger Blomberg och suckar. 

Nu hamnade toppduon på samma poäng, där Frödinge hade sämre målskillnad. 

Derbyt blev en match med två olika ansikten. 

– Vi spelade jäkligt bra i första och 2–0 till oss var i underkant. Sedan vet jag inte vad som händer efter paus. Kanske trodde vi att det var klart. Vi tappade inställningen och VIF tog över nästan helt. Vi har oss själva att skylla. 

Frödinges mål av Nathalie Strande och Hanna Nilsson. Nu väntar kvalspel kommande tre helger, där gruppvinnaren går upp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!