Göteborg tappade till oavgjort efter målvaktsmiss

Det blev till slut både mål och poäng. Men ingen seger. IFK Göteborg fick nöja sig med oavgjort, 1—1 mot IFK Norrköping, efter en ödesdiger målvaktstavla. –Jag försökte greppa bollen och misslyckades, säger Adam Benediktsson.

Göteborgs målvakt Adam Benediktsson deppar efter poängförlusten.

Fotboll2023-05-01 17:08

IFK Göteborg hade till slut gjort säsongens första mål.

Då förstörde IFK Norrköping festen – med god hjälp av ett självmål efter en tavla av IFK Göteborgsmålvakten Adam Benediktsson.

– Vi hade haft tre poäng i dag om jag hade spelat på mitt bästa sätt, säger den 20-årige islänningen.

Lite mer skärpa i avsluten hade dock också räddat "Blåvitt", som hade flera lägen att avgöra matchen även efter Norrköpings kvittering.

Just målgörandet har varit ett av de stora problemen hittills under säsongen. Men efter fyra mållösa allsvenska matcher tog det bara drygt sju minuter mot IFK Norrköping.

Sedan hade IFK Göteborg, till slut, gjort det första allsvenska målet för säsongen. Efter fint spel på högerkanten passade Elias Hagen in bollen framför mål, där Sebastian Ohlsson satte fram högerfoten och blev premiärskytt för ”Blåvitt”.

Sparkad tränare

Måltorkan inleddes mot just IFK Norrköping i cupen och blev därmed fem tävlingsmatcher – och sju minuter – lång.

Däremellan har IFK Göteborg hunnit sparka tränaren Mikael Stahre och haft en katastrofal säsongsinledning, resultatmässigt.

Mot Norrköping kom det efterlängtade premiärmålet. Men också ett nytt bakslag.

Göteborg var det klart bättre laget i matchinledningen. Tills allt studsade Norrköpings väg efter en knapp halvtimme i det intensiva och fysiska kamratmötet.

Sedan Adam Benediktsson tappat bollen efter ett skott kastade sig Christoffer Nyman fram mot vänstra stolpen – men Göteborgsbacken Emil Salomonsson hann emellan och petade oturligt in bollen i eget mål.

– Det händer, men man vill ju aldrig att det händer. Man känner sig som att alla blickar är på en, säger Adam Benediktsson självkritiskt.

– Men man måste bara tänka på att släppa det så snabbt som möjligt och fokusera på resten av matchen.

Flera chanser

Benediktsson får också stöd från tränaren Alexander Tengryd.

– Adam är en ung målvakt och har gjort många bra räddningar. Jag kan inte svara på om han ska hålla den eller inte. Men han har gjort bra prestationer och räddningar för oss, säger han.

IFK Göteborg inledde den andra halvleken i ett högt tempo. Marcus Berg fick ett friläge, med misslyckat avslut. Lite senare nickade Norrköpingsbacken Marcus Baggesen bort bollen på egen mållinje.

I slutet kom en sista chans från inbytte Eman Markovic – men då täckte i stället Norrköpingmålvakten Oscar Jansson perfekt och räddade en poäng.

Fakta: IFK Göteborgs säsong