Göteborg bröt sviten – Stahres första seger

Efter sju raka segerlösa matcher kom äntligen trepoängaren. IFK Göteborg vann med 3–2 borta mot Östersund – och Mikael Stahre kunde inkassera sin första seger som Blåvittränare.

Sebastian Eriksson firar efter 2–0-målet.

Fotboll2021-07-11 19:56

IFK Göteborg kryssade fem raka matcher i allsvenskan innan EM-uppehållet. Roland Nilsson fick sparken, Mikael Stahre ersatte. Det hjälpte dock inte i återstarten mot Elfsborg, som slutade med en 0–1-förlust.

Men borta mot Östersund kom den efterlängtade segern i en målrik tillställning.

Gästerna inledde bra och tog ledningen redan i den tolfte minuten när islänningen Kolbeinn Sigthorsson snappade upp en retur och smällde dit 1–0.

I första halvleks sista spark utjämnade Göteborg ledningen genom den ovane målskytten Sebastian Eriksson.

– Första halvlek är enligt plan, vi är kompakta och går snabbt i djupled och får betalt för det, säger Mikael Stahre till Discovery plus.

Men trepoängaren skulle inte komma gratis.

Drygt tio minuter in i andra halvlek reducerade Francis Baptiste genom en nick vid första stolpen. Med knappa kvarten kvar av matchen utökade Robin Söder återigen Blåvitts ledning, på ytterligare en målvaktsretur.

Simon Kroon gjorde 2–3 i den 88:e minuten, men någon kvittering mäktade inte Östersund med.

Stahre menar att laget "sätter sig i skiten" i andra halvlek.

– Det har inte direkt rullat in trepoängare den senaste tiden i IFK Göteborg, så det är klart att det sätter sig i huvudet på något sätt, säger han.

För första gången sedan den 19 april kunde Göteborg åtminstone fira en seger i allsvenskan.

I den andra eftermiddagsmatchen i allsvenskan mellan Elfsborg och Örebro i Borås blev det slutminutsdramatik. Matchen gick mot 1–1, men i den 97:e minuten frälste Frederik Holst hemmalaget när han bredsidade in segermålet.