Glödhet seriefinal väntar Gullringen

Det första tuffa uppdraget mot Visingsö klarades av bara farten. På fredag kväll väntar nästa uppgift som kan avgöra hela Gullringens säsong – seriefinal mot Tranås FF.

Gullringens GoIF ställs på fredag kväll mot Tranås FF i en seriefinal som är stekhet på många sätt.

Gullringens GoIF ställs på fredag kväll mot Tranås FF i en seriefinal som är stekhet på många sätt.

Foto: Karl Edgren

fotboll2018-08-09 19:30

Inför förra helgens höstpremiär var Gullringens GoIF inställda på en mycket tuff uppgift mot Visingsö. Mötet med tabelltrean trodde många skulle bli en jämn match, men när matchen väl var färdigspelad hade de gulsvarta stått för en utskåpning och vinst med hela 6–1.

Med en storseger i ryggen väntar i morgon kväll Gullringens svåraste uppgift på hela säsongen: bortamatch och tillika seriefinal mot Tranås FF.

– Det är såna här matcher som gäller mycket som är roligast att spela. Vi åker dit med en positiv känsla, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Den enda förlusten för de gulsvarta i år kom just mot Tranås i våras på Gullemon. Det var en match där hemmalaget inte alls kom upp i nivå.

– Vi måste definitivt minimera våra individuella misstag som vi bjöd på då. Sen får vi heller inte vara rädda och ängsliga, menar Daniel Ohlsson.

Daniel beskriver Tranås som ett lag med många duktiga spelare som de måste se upp för. Det är också ett rappt omställningslag som är giftiga när de väl får sina chanser.

– Men vi kan inte lägga fokus på deras spel. Utan först och främst är det vårat spel som ska fungera.

Gullringen leder serien på 32 poäng med en match mer spelad än tvåan Tranås som står på 31 poäng.

– En trea skulle betyda oerhört mycket. Då sätter vi rejäl press på Tranås.

Erik Linblad är spelklar till seriefinalen. Kevin Gaines, Anwar Ismail och Jesper Wärnehall är fortsatt skadade.

Matchdags

Tranås FF–Gullringens GoIF Gullringens startelva (3-5-2): Marcin Muszka - Alexander Svartz, Ola Lindblom, Erik Lindblad - Dick Johansson, Isack Thuresson, Christian Simonsson, Albin Gustafsson, Anton Palmér - Rasmus Bexell, Rasmus Stahlin. Bänk: Martin Höglind, Bell Maneetup, Tarek Bayazid, Sebatsian Svartz och Joakim Bronow. Vi tippar: 1–2
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!