Glädje i Lojal - besvikelse i HFK

För några veckor ångrade sig Lojalspelarna Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih. De skrev på för Hultsfreds FK, men gick tillbaka. Nu gör Ilhan Jejna samma sak. "För oss är det jättebra", säger Björn Johnsson.

Ilhan Jejna är tillbaka i SK Lojal.

Ilhan Jejna är tillbaka i SK Lojal.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-12-18 12:05

För några veckor sedan var dystra miner i division fem-klubben SK Lojal. Flera tongivande spelare hade redan aviserat att de skulle lämna och några till var på gång. Ett tag verkade det osäkert om Vena-laget överhuvudtaget skulle få ihop ett lag till seriespel. Nu har läget ljusnat betydligt. 

– Det är så... vi var nere för räkning där ett tag, säger Björn Johnsson, ordförande i SK Lojal.

Tongångarna är mycket mer positiva nu i SK Lojal. Ännu mer nu när Ilhan Jejna bestämt sig för att gå tillbaka till klubben efter att för några veckor sedan valt att skriva på för grannklubben och kommande seriekollegan Hultsfreds FK.

– Ilhan är en mycket duktig spelare och han betyder mycket för oss. Han tillför mycket till vårt lag och bra på flera olika positioner. Han var ju också målvakt i en del matcher under säsongen. 

Det är som sagt inte bara Jejna som gått från Lojal till HFK och nu har ångrat sig. Två andra av de bästa spelarna hade samma resa; Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih.

– Klart att vi nöjda med hur det har blivit på slutet. Dessutom har Kastriot (Jashari) sagt att han ska spela hela säsongen. Honom ser vi nästan som ett nyförvärv. Han är jätteviktig.

På plussidan finns även tekniske Meris Hasanbegovic. Däremot har Vladmir Radak lämnat för just Hultsfred och Armend Mahmutaj för Oskarshamns AIK. Bröderna Gelici (Gzim och Gentrit) ska dessutom flytta till Helsingborg under våren.

Karta: Vena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!