Inför återkomsten i femman: "Behöver 2–3 spelare"

Det fanns andra erbjudanden. I slutänden blev det trots allt ett enkelt val för Jimmy Svensson att fortsätta leda Hjorted/Totebo tillsammans med Robert Hagelin. "Vi har ett upplägg som funkar med familjelivet för mig och ett fantastiskt gäng med träningsvilliga spelare", säger Jimmy Svensson.

Jimmy Svensson och Robert Hagelin stannar som tränare när Hjorted/Totebo tar sig an division 5 kommande säsong.

Jimmy Svensson och Robert Hagelin stannar som tränare när Hjorted/Totebo tar sig an division 5 kommande säsong.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-10-31 16:30

Nästa år spelas det division 5-fotboll på Tollevi och Hjortheden igen för första gången sedan 2016. Hjorted/Totebo lyfte rejält i år med Jimmy Svensson som spelande tränare. Efter att ha kommit tvåa i sexan blev det kvalspel där de vann en direkt avgörande match mot lokalkonkurrenten Ankarsrum med 3–2 och tog sig upp i femman på deras bekostnad.

För klubbens trotjänare Robert Hagelin är det en dag han sent kommer att glömma.

– Det blev en väldigt rolig dag. Planen var på gränsen till spelbar och det gynnade inte oss. Vi lyckades ändå vinna och fick fira en lyckad säsong tillsammans.

Att tränarduon skulle bli kvar i klubben var inget svårt val för någon av dem.

– Det ska bli spännande att bygga vidare på det vi har. Vi har en bra stomme med rutinerade spelare och flera unga förmågor med utveckling i sig, säger Hagelin.

Jimmy Svensson säger att han fått förfrågningar från andra klubbar högre upp i seriesystemet, men beslutet att stanna var ändå givet.

– Det upplägg som vi har med två träningar och en match i veckan passar bra att kombinera med familjelivet. Sedan är spelargruppen träningsvillig och de ger mig alltid energi när vi samlas.

Har ni övervägt att öka träningsmängden?

– Nej, jag anser att två pass räcker i division fem också. Hade vi gått upp till tre pass så tror jag också att många spelare valt bort ett av passen. Det är bättre att fokusera fullt ut på två.

En lång och framgångsrik säsong är inte över riktigt än. Nästa vecka kommer laget bjuda in ett antal spelare till provträning.

– Vi har en stark trupp som vi måste ta hand om i första hand. Ska vi hävda oss på allvar i femman behöver vi ändå hitta 2–3 spelare till som kan gå in och utmana om startplatser, säger Svensson som ser fram emot att pröva laget på en högre nivå.

– I sexan hade vi ett stort spelövertag i många matcher. I femman kommer det att bli annorlunda. Det finns saker i vår spelidé som vi kan utveckla när vi inte kommer ha lika mycket boll.

Den närmaste tiden kommer laget övergå till lättare träning inomhus. 

– Siktet är inställt på att spela Tjust Open och vår egen turnering Nennes Cup framåt nyår. Sedan blir det mer fokus på den kommande säsongen, säger Robert Hagelin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!