Gesten efter avgörandet: "Speciellt ögonblick"

Australien besegrade Tunisien med 1–0 i fotbolls-VM. Matchhjälte blev Mitchell Duke. –Jag skickade ett meddelande till min familj där jag skrev att jag kommer göra mål, säger Duke efter matchen.

Mitchell Duke firar sitt avgörande mål med att forma ett "J".

Fotboll2022-11-26 12:59

Det var en chansfattig och seg tillställning som Australien och Tunisien bjöd på under lördagsförmiddagen i fotbolls-VM. För Australien handlade det mesta om att resa sig efter den tuffa förlusten i premiärmatchen mot Frankrike med 1–4. Tunisien spelade i sin match 0–0 mot Danmark.

Australien tog ledningen efter 23 minuters spel. Efter en liten styrning kunde Mitchell Duke nicka in 1–0.

I den andra halvleken forcerade Tunisien för ett kvitteringsmål, men Australien höll undan och tog tre blytunga poäng. Segern gör att grupp D blir en riktig rysare där Danmark ställs mot Frankrike senare under lördagen.

– Som anfallare måste du tro på att du kommer göra mål i varje match. Innan matchen skickade jag ett meddelande till min familj där jag skrev att jag kommer göra mål, säger målskytten enligt nyhetsbyrån AFP.

Duke firade genom att göra bokstaven "J" med händerna. Han förklarar senare att det var riktat mot hans son som satt på läktaren och vars namn börjar med ett "J".

– Jag har inte sett det än men jag tror att han vinkade tillbaka till mig. Det är ett speciellt ögonblick som jag kommer bära med mig resten av livet.