Rimforsa IF tog tredje raka cupsegern: "Inget snack"

Rimforsa IF fortsätter att gå som tåget i Östgötacupen. Mot Tallboda IF vann laget klart rättvist med 4–2. "Det var en bra prestation", säger RIF-tränaren Mats Andersson.

Daniel Rambin gjorde ett mål när Rimforsa vann.

Daniel Rambin gjorde ett mål när Rimforsa vann.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-03-02 20:04

Men det var ingen enkel match för Rimforsa. Tallboda försvarade lågt och kompakt. Dessutom inledde hemmalaget målskyttet efter cirka 20 minuter.

– Tallboda gör 1–0 på en kontring, en duktig anfallare i deras lag sätter den. Det var i princip deras första anfall i matchen, säger Mats Andersson.

Några minuter senare brände Daniel Rambin straff. Kort därefter revanscherade han sig däremot med ett långskott från mittplanen som letade sig in i mål. Och efter första halvlek var det likaläge.

undefined
Mats Andersson, tränare i RIF, tyckte segern var klart rättvist.

RIF tog sen över mer och mer i andra halvleken. Och i 64:e minuten gav det utdelning när Sam Lenneman Söderberg hittade nätet. Då valde division 5-laget Tallboda att utnyttja bonusstraffen och kvitterade till 2–2.

– Jag gillar faktiskt upplägget med bonusstraff till de lägre rankade lagen. Det ger en extra krydda och de lägre rankade lagen har chansen att utmana.

undefined
Qalid Adan Haji gjorde två mål.

Men sen klev en matchvinnare form, detta i form av Qalid Adan Haji som gjorde två obesvarade mål för RIF som vann med 4–2.

– Kul att Qalid får komma igång med målskyttet. Han placerar in första målet väldigt enkelt. Det andra gör han riktigt snyggt, han bryter in från vänster och placerar in bollen i bortre kryss, säger Andersson och fortsätter:

– Inget snack om att vi ska vinna. Det är en bra prestation mot ett tuffare motstånd än vi mött tidigare, och nu har vi satt oss i ett bra läge.

Adan Haji får Adam Strangnefeldt och Sam Lennemen Söderberg beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!