Kisa kan säkra nytt kontrakt i derbyt

Efter en omtumlande säsong kan Kisa BK ta ett stort steg mot säkrat kontrakt på söndagen om de kan besegra Västerviks FF hemma i derbyt. "Det är en mycket viktig match och känslan är god", säger KBK-tränaren Alberis Da Silva.

Alberis da Silva

Alberis da Silva

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2022-09-18 11:30

Kisa, Västerviks FF, Ljungsbro och Hvetlanda är lagen som alla vill klättra över plats åtta och därmed vara garanterade spel i trean 2023. Inför söndagens omgång ligger Kisa sexa med 24 poäng, VFF bakom med 23, Ljungsbro på kval med 22 och Hvetlanda på nedflyttningsplats med 20. Dock spelar Kisa och Ljungsbro sin 19:e match medan VFF och Hvetlanda har två matcher kvar.

Parallellt spelar Ljungsbro hemma mot serieledande Adas och Hvetlanda gästar redan under lördagen Eneby. Går alla resultat Kisas väg kan man i teorin säkra kontraktet i helgen.

– Tre poäng för oss skulle vara ett stort steg mot nytt kontrakt. Vi vill ha revansch på Västervik också. Vi föll med 3–0 mot dem senast i en match där vi gjorde mycket misstag. Nu har vi spelat betydligt bättre på slutet och är starka hemma också så det känns bra.

Till helgens match är det klart att Junior Kivumbi inte är tillgänglig för spel.

– Vi gör vår sista träning på lördagen och sedan tas laget ut. Det känns bra att ha många spelare tillgängliga och det är svåra val på flera positioner.

Västerviks tränare Jimmy Svensson beskriver Kisa som ett lag som ser väldigt olika ut beroende på var matchen spelas.

– Hemma på konstgräset är de väldigt skickliga med sin snabba fotboll. Jag väntar mig en tuffare match nu än när vi mötte dem hemma.

Fotnot: Matchen sänds på vimmerbytidning.se med start 15.55 på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!