Galen målfest när Tuna föll på klassisk mark

Det blev förlust för IFK Tuna borta mot Kalmar-laget Ängö. Den målrika matchen slutade hela 6-4. Försvarsspelet fällde IFK, menar tränaren Stefan Larsson: – Vi var för ihåliga, ända från forward ner till backlinje.

Fotboll2017-06-06 16:10

IFK Tuna tog sig under nationaldagen an Ängö borta på Fredrikskans i Kalmar. Första halvlek var väldigt svängig. Efter 20 minuter stod det 2-2 i matchen, båda borta-målen gjorda av Martin Carlsson.

Därefter skulle Ängö ta ledningen igen, innan Anton Carlsson i Tuna kvitterade till 3-3. 4-3 stod det efter första halvlek, vilket Tuna-lägret inte alls var så nöjda över.

– Vi bjuder in dem till deras mål. Vi gör enkla misstag som de utnyttjar. Sedan gör vi mål på vartenda anfall, så de var också ganska ihåliga, menar Stefan Larsson.

I andra halvlek höjer sig IFK något snäpp och har i slutskedet av matchen lite vittring efter Joel Svenssons mål som betydde 5-4. Dock skulle Ängö strax efter detta utnyttja en ganska billig straff och punktera matchen.

Efter 90 minuter fick Tuna se sig besegrade. Stefan Larsson var missnöjd efter 6-4-förlusten:
– Jag känner inte igen någon av våra spelare idag. Det är ingen som egentligen presterar. Jag är jävligt besviken, men vilken tränare är inte det efter en sån här förlust.

Magnus Pettersson ska ha plus i Tuna, utöver det kan alla lyfta sig betydligt.