Fyramålsskytt i Frankrikes kross i VM-kvalet

Redan VM-klara Frankrike stod för en ny utklassning i lagets näst sista match i kvalet till fotbollsmästerskapet i Australien och Nya Zeeland nästa år.

Ouleymata Sarr, höger, i gruppspelsmatchen mot Italien i sommarens fotbolls-EM i England. Arkivbild.

Ouleymata Sarr, höger, i gruppspelsmatchen mot Italien i sommarens fotbolls-EM i England. Arkivbild.

Foto: Dave Thompson/AP/TT

Fotboll2022-09-02 19:39

Borta mot Estland i Tallinn blev det en 9–0-seger, bland annat efter att Paris FC-anfallaren Ouleymata Sarr gjort fyra mål.

I VM-kvalet leder obesegrade Frankrike grupp I överlägset efter nio raka segrar och målskillnaden 49–3. Stornationen, som tidigare bortabesegrat Grekland med 10–0 och hemmabesegrat Estland med 11–0, avslutar kvalet hemma mot Grekland på tisdag.

Frankrike slogs ut i semifinal i sommarens EM-slutspel i England som vanns av hemmanationen.

Norge, som stod för ett fiasko i EM och åkte ut ur EM redan i gruppspelet och därefter valde att avsluta samarbetet med svenske förbundskaptenen Martin Sjögren, är nu klart för VM nästa sommar. Landet besegrade Belgien med 1–0 i nya förbundskapten Hege Riises debut. Landet är därmed klart för VM nästa sommar.

Ytterbacken Tuva Hansen avgjorde matchen med ett drömmål med ungefär en halvtimme kvar att spela.

Även Spanien tog en planenlig seger när man enkelt besegrade Ungern med 3–0 i Madrid. Esther Gonzalez, Irene Paredes och Patri Guijarro gjorde varsitt mål. Spanien är således även de VM-klara. Spanjorskorna har efter sju, av åtta, spelade matcher 48–0 i målskillnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om