Fyra raka segrar för Hultsfred

Hultsfred och HM IS har två helt olika formkurvor.

HM IS förlorade mot Hultsfreds FK

HM IS förlorade mot Hultsfreds FK

Foto: Montage

Fotboll2022-08-14 19:20

Hultsfred vann söndagens möte på Slättvallen och har därmed fyra raka segrar i division 3 Småland norra dam i fotboll. Hemmalaget HM IS däremot har sex raka förluster. Matchen slutade 3-5 (2-1).

- Tjejerna gjorde det bra, kämpade på och gav inte upp. Bra inledning, men vi tappade i början på andra halvlek. Men vi kom tillbaka och avslutade matchen starkt, kommenterade HM IS:s tränare Roger Angenfelt.

Hultsfreds tränare Fredrik Widéen tyckte så här om matchen:

- En eloge till båda lagen för en väl genomförd match i tryckande hetta. Det var väl en ganska typisk återstartsmatch efter semester där vi var aningen sega i början och hamnade i underläge med 2-0, vi fick in en psykologisk reducering precis innan halvlek vilket stärkte oss. I andra halvlek fick vi in en tidig kvittering och sedan ett ledningsmål. Vi kontrollerade matchen i andra och det var aldrig någon tvekan om var segern skulle gå. Tjejerna ska ett stort plus att man inte hänger med huvudet efter 0-2 utan jobbar på, vilket gav utdelning. Segersviten är inget vi lägger någon större vikt vid utan vi jobbar med att ta steg i utveckling vid varje matchtillfälle, sedan är det klart att vi alltid vill vinna när matchen väl är igång.

I halvtid var HM IS alltså i ledningen med 2-1. Men Hultsfred vände och vann.

Emma Billing och Elsa Nilsson gjorde två mål var för Hultsfred. Julia Ingemarsson gjorde också ett mål för Hultsfred, målen för HM IS gjordes av Kristina Petrovska, Emma Sjökvist och Agnes Wallinder.

HM IS har fem förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att HM IS ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Hultsfred på första plats.

I nästa match, söndag 21 augusti 17.00, har HM IS Holsby borta på Brunnsvallen, medan Hultsfred spelar borta mot Eksjö U.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!