Vände och vann trots underläge 1–4: "Grym moral"

Trots underläge 4–1 fem minuter in i andra halvlek vägrade Rosenfors IK att ge sig. I 86:e minuten sköt Ellen Flöisbon in 5–4 och fullbordade en imponerande vändning hemma mot Smedby BOIK. "Tjejerna visar en grym moral och vilja", sa RIK-tränaren Niclas Hägg.

Ellen Flöisbon gjorde 5-4-målet när Rosenfors stod för en mäktig vändning mot Smedby BOIK.

Ellen Flöisbon gjorde 5-4-målet när Rosenfors stod för en mäktig vändning mot Smedby BOIK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-14 11:07

Rosenfors hade en tuff uppgift på förhand när uppflyttningsserien drog igång. Smedby BOIK hade vunnit sin serie under våren och visade sin styrka i första halvlek. Gästerna ledde med 3–1 i halvtid och Rosenfors tränare Niklas Schultz var långt ifrån nöjd med sitt lags spel.

– Vi kom inte in i det alls och tog inte jobbet. Vi hade ändå ett bra snack i halvtid och det kändes att alla spelare var laddade för att revanschera sig i andra halvlek, sa han.

undefined
Niclas Schultz, Rosenfors

Drygt fem minuter in i andra halvlek kom nästa smäll för RIK. Bortalaget ökade på till 4–1. Trots det lyckades Rosenfors resa sig. Ellen Flöisbon reducerade snabbt till 4–2. Sedan kom 4–3 och 4–4 inom loppet av tre minuter efter mål av Emma Adolfsson och Wilda Front.

Knappt fem minuter från slutet klev Ellen Flöisbon fram och gjorde 5–4.

– Det är klart att det såg tufft ut när vi släppte in 4–1 direkt, men när vi fick in 4–2 snabbt tändes hoppet. Vi flyttade upp och satte hög press på motståndarna. Det gjorde att vi vann mycket boll och kunde skapa många chanser. Ellen Flöisbons avgörande mål kom just efter en bollvinst på offensiv planhalva följt av ett välplacerat avslut. Jag är grymt imponerade av insatsen och moralen som spelarna visar.

RIK fick därmed en lysande start på uppflyttningsserien.

– Det är meriterande för oss att slå just Smedby som vann sin serie på våren. Det bådar gott för fortsättningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!