Fyra mål ett vinnande koncept för VIF: "Klasser bättre"

Vimmerby gjorde sin vana trogen fyra mål och inkasserade därmed tre säkra poäng i derbyt mot Gullringen via seger med 4–1. "Vi var flera klasser bättre och kunde vunnit ännu större", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vladimir Radac jublar ikapp med Joakim Storm och Rickard Thuresson efter sitt 1-0-mål mot Gullringen.

Vladimir Radac jublar ikapp med Joakim Storm och Rickard Thuresson efter sitt 1-0-mål mot Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-04 17:58

VIF tog sin femte seger för säsongen och precis som vid de fyra tidigare gjorde de fyra mål. Ett paralyserat Gullringen fick se Vimmerby ösa på från start och vaska fram chanser. Det dröjde till den 18:e minuten innan det första målet kom. Joakim Storm hittade in till Vladimir Radac som efter lite slalomdribbling genom Gullringens försvar placerade in bollen med ett välriktat skott vid målvakten Petter Gustafssons bortre stolpe.

– Det var skönt att få sätta den. Jag hade ett par riktigt bra lägen i första, sa Vladimir Radac som var ett ständigt hot på sin vänsterkant.

Fyra minuter senare kom 2–0 av VIF-veteranen Johan "JC" Carlsson, ett mål var av det lite mer slumpartade slaget.

– Rickard Thuresson tog emot ett inlägg och lyckades få till en perfekt framspelning till mig. Jag sköt och det var faktiskt meningen att hitta in med bollen mellan benen på målvakten, sa Carlsson.

Ytterligare fyra minuter senare var det Thuressons tur att göra mål. Efter att ha blivit frispelad av anfallskollegan Joakim Storm avslutade han iskallt.

– Vi var inte alls med från start och kom för långt ifrån varandra. VIF kunde slå in bollar som de ville och straffade oss hårt, sa Gullringens tränare Peter Magnusson.

Tränarkollegan i VIF Patrik Gunnarsson var desto mer nöjd med sitt lags agerande.

– När vi såg hur de ställde upp med backlinjen högt så klev vi fram och pressade på. Vi vann mycket andrabollar och kom runt riktigt bra på kanterna. Sedan var det skönt att få utdelning och ha 3–0 med oss i halvtid och det borde ha varit ännu större siffror, sa han.

Andra halvlek blev lite mer avslagen särskilt eftersom Joakim Storm tidigt snodde åt sig bollen och fick göra 4–0 billigt omgående. Gullringen fick i alla fall till en reducering till 4–1 av Samuel Lindell som stod för ett bra inhopp.

– Vi gör ändå en helt okej andra halvlek, men det är klev tröst när vi började så svagt, sa Gullringens lagkapten Alexander Svartz.

Segern gör att VIF hakar på i toppstriden bakom Myresjö/Vetlanda och Haga.

– Vi ska möta dem efter varandra i de kommande omgångarna så det gäller att hänga i, säger Patrik Gunnarsson.

Matchfakta:

VIF-Gullringen 4–1

Målen: 1– 0 (18) Vladimir Radac, 2–0 (22) Johan Carlsson, 3–0 (26) Rickard Thuresson, 4–0 (46) Joakim Storm, 4–1 (73) Samuel Lindell.

Publik: 311

Vladimir Radac visade vägen för VIF med sitt 1-0-mål där han placerade in bollen kallt vid den bortre stolpen.
Vladimir Radac visade vägen för VIF med sitt 1-0-mål där han placerade in bollen kallt vid den bortre stolpen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!