Fyramålsskytten hyllar kollektivet: "Alla krigar"

Vilken pangstart. På matchen. På säsongen, för Vimmerby IF och skyttedrottningen Nathalie Johansson. Hon stod för lagets samtliga mål när VIF besegrade Bankeryd borta med 4–3 i premiären. "Sådana här segrar är riktigt sköna. Alla krigade verkligen och är så värda det här", sa Nathalie Johansson.

Nathalie Johansson, VIF Dam

Nathalie Johansson, VIF Dam

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-15 16:23

Vimmerbylagets nya tränarduo Pierre Brorsson och Patricia Pöder han knappt bänka sig innan det small för första gången. Bankeryd tog ledningen direkt i första minuten.

– Det var ju inte den starten man ville ha en i en premiär. Som tur var kom 1–1 direkt, sa Pierre Brorsson och syftade på Nathalie Johanssons kvitteringsmål efter tre minuter.

Målet kom efter en frispark där Stina Kägo Bragsjö hittade fram till Frida Pöder som agerade passningsläggare till anfallskollegans första fullträff.

Nästa målkavalkad dröjde till slutminuterna av första halvlek. Först spelade Jessie Eriksson fram Nathalie Johansson till 2–1 i den 42:a minuten. Precis före halvtid kom 2–2 efter att gästerna hittat fram med en långboll.

Vimmerby fick en tuff start på andra halvlek också. Bankeryd gjorde 3–2 på straff två minuter in på halvleken.

– Den straffen kan jag säga kändes väldigt billig utan att vara partisk. Samtidigt var det en situation senare som kändes mer som straff, men inte blev det. Så det kanske jämnar ut sig.

Vimmerby stördes inte nämnvärt av det. De kvitterade till 3–3 fem minuter senare. Den här gången sköt Nathalie Johansson och hann fram och petade in sin egen retur.

I mitten av andra halvlek slog Nathalie Johansson till med sitt fjärde mål för dagen. 4–3 skulle visa sig bli avgörande och var dessutom en riktig delikatess.

– Det var helt klart det snyggaste och mest spektakulära. Jag sköt ett lobbskott från runt 25 meter och bollen letade sig in i en perfekt både över målvakten, sa Nathalie Johansson.

Vimmerbylaget höll sedan undan och knep tre sköna poäng i premiären.

– Det kändes ganska säkert på slutet. Jag tycker att vi vinner rättvist. Vi ligger rätt i våra positioner och blir med tanke på det ganska hårt straffade. Nathalie sticker ut med sina fyra mål och hon gör också ett hästjobb tillsammans med Frida Pöder på topp. De springer otroligt mycket, men hela laget ska ha beröm, sa Brorsson.

Han fick medhåll av Nathalie Johansson.

– Vi håller ihop laget mycket bättre och alla krigar verkligen tillsammans. Sådana här segrar är extra sköna, sa hon.

Johansson landade på 36 mål förra säsongen.

Slår du det i år?

– Fyra mål är i alla fall en bra början.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!