Fyra mål av Olsson – Bois första bortaseger

Marko Nikolic gjorde två mål för Jönköpings Södra. Det räckte inte. Linus Olsson gjorde fler. Dubbelt så många och samtliga för Landskrona Bois som tog första bortasegern (4–2) i superettan.

Fotboll2022-05-10 21:02

Tre raka hemmaförluster och bara en seger under de inledande sex omgångarna. Jönköpings Södra sprider inte direkt fotbollsfeber vid Vätterns södra strand den här våren.

Mot Landskrona – som också fått en minst sagt knackig säsongsöppning – steg temperaturen inledningsvis men sjönk sedan betänkligt ju längre matchen led.

Marko Nikolic skickade, med god hjälp av en försvararens ben, in 1–0 redan efter sju minuter.

Nikolic var inte färdig för kvällen. Tre minuter efter Linus Olssons kvittering i regnet på Stadsparksvallen gav han på nytt Jönköping ledningen i jakten på säsongens första hemmaseger.

Problemet för Jönköping? Linus Olsson var inte heller klar med sin målproduktion. Långt ifrån. 2–2-målet väckte känslor. Olsson använde sin fysik i duellen med hemmamålvakten Felix Jakobsson, som tyckte att han borde fått frispark.

Det fick han inte. I stället tryckte Olsson liggande in kvitteringen samtidigt som topplocket gick på Óscar García Rodrígues. Det slutade i ett rött kort för Jönköpings nye tränare.

Olsson fullbordade sitt hattrick i den 54:e minuten och av bara farten klackade han in 4–2 halvvägs in i andra halvlek.

Jönköping Södra ligger på negativ kvalplats medan Landskrona klev upp till tionde plats.