Fyra generationer i Bullerby Cup: "Blir stolt och glad"

Bullerby Cup. Klart att familjen Ericsson är på plats då – i flera olika sammanhang. Så har det alltid varit. Ni förstår det när ni kikar på bilden. Ni ser fyra generationer i Bullerby Cup. "Jag blir stolt, glad och pigg när jag är här", säger Tryggve Ericsson med ett skratt.

Fyra generationer Bullerby Cup. Tryggve Ericsson till höger var med och startade turneringen 1977 och har fått följa sonen Håkan, sondottern Hanna och barnbarns-barnet Olle spela i cupen.

Fyra generationer Bullerby Cup. Tryggve Ericsson till höger var med och startade turneringen 1977 och har fått följa sonen Håkan, sondottern Hanna och barnbarns-barnet Olle spela i cupen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-07-28 11:31

Han var en av de som var med och startade turneringen 1977. Men att han då skulle vara "cupgeneral" avfärdar han: 

– Nej, det kan jag inte säga. Det får nog L-O (Lars-Olof Svensson) ta på sig, haha. Men vi kan säga att jag var vice. 

Sedan följde en lång rad av år med hårt engagemang i Bullerby Cup, innan han med ålderns rätt tyckte att det fick räcka. 

Vi träffar honom vid sekretariatet. Han ser ut över alla planerna, vrider med blicken från höger till vänster. Säger sedan...

– Den här utvecklingen hade vi aldrig någonsin räknat med. Att det skulle bli så stort. De första åren var vi inte alls så många lag, men sen har det växt och växt. Det är otroligt. 

Efter en stund ansluter sonen Håkan till oss. Som säkert många av er känner till så har han också alltid haft ett brinnande engagemang för cupen – och för fotboll. 

– Jag har alltid varit här, antingen som spelare, tränare, domare eller funktionär. 

Som tränare har han varit med och vunnit. Det var 1985 med Vimmerbys P12-lag. 

– Men jag har också kommit sist då jag varit tränare, skyndar han sig att tillägga. Och det året var minst lika roligt som när vi vann. 

Far och son funderar en kort stund innan de svarar på frågan hur de bäst kan beskriva Bullerby Cup med några få ord. 

– Folkvimmel och glädje. Det är nog det, säger de båda då de på nytt blickar ut över planerna och på alla matcher som pågår. Det är full aktivitet – överallt. 

Regnet har samtidigt svept bort och ersatts med en värmande sol. 

Snart ska de bege sig bort, till planen där "morfar" Håkan ska se Olle spela en match, tillika Tryggves barnbarns-barn. Alltså fjärde generationen Bullerby Cup, då Olles mamma Hanna också var med och spelade i turneringen flera gånger. 

– Det är så kul och fantastiskt att de också har det här intresset. Jag vet själv vad fotbollen och Bullerby Cup har betytt för mig. Att få vara del i ett lag och vara med i gemenskapen och dela upplevelsen med sina kompisar under flera dagar i en cup, säger Håkan Ericsson.

Det är snart dags för match. Innan avspark hinner vi ta en bild på Tryggve, Håkan, Hanna och Olle. Fyra generationer samlade i turneringen de älskar: Bullerby Cup.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!