Gullringens taktik höll pÄ att fÀlla Frödinge

Frödinge behövde 70 minuter pĂ„ sig för att sprĂ€cka nollan hemma mot Gullringen. "Jag har aldrig varit med att vara sĂ„ överlĂ€gsen utan att göra mĂ„l", sa Frödinges trĂ€nare Daniel Wessman efter 2–0-vinsten.

Frödingejubel efter 2-0 pÄ hörna mot Gullringen.

Frödingejubel efter 2-0 pÄ hörna mot Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-13 22:32

Gullringen hade taktiken klart för sig pÄ förhand. Det var att backa hem och inrikta sig pÄ försvarsspel. LÀnge sÄg det ut som att det skulle kunna rÀcka till en poÀng. Till slut lyckades dock Frödinge fÄ in bollen i mÄl.

– Det Ă€r inte lĂ€tt att möta ett lag som backar hem sĂ„ mycket. Gullringen gör det vĂ€ldigt bra. Vi har svĂ„rt att spela oss igenom och vill lite för mycket. DĂ„ Ă€r det lĂ€tt att det knyter sig, sa Daniel Wessman.

undefined
Frödinges Tindra Pettersson var företagsam och sysselsatte Gullringens försvar.

I den 70:e minuten kom till slut 1–0. Louise Andersson avlossade ett skott som styrdes pĂ„ Tindra Pettersson. Bollen gick i en perfekt bĂ„ge över Gullringens mĂ„lvakt Jennifer Peterson som till slut tvingades kapitulera efter att ha gjort en stormatch.

– Vi Ă€ndrade lite inför andra och fick till slut utdelning. Det var vĂ€ldigt skönt.

undefined
Louise Andersson avlossar skottet som styrdes in och betydde 1-0.

Fem minuter senare kom 2–0 efter en lyckad frispark dĂ€r Anna Danielsson var sist pĂ„ bollen.

– Vi har ett par varitanter pĂ„ hörnor och det var kul att den gick hem, sa Daniel Wessman som valde att lyfta fram hela laget.

– Vi gör det bra och har tĂ„lamod. Sett till det spelmĂ€ssiga borde vi ha gjort fler mĂ„l, men det Ă€r tre poĂ€ng som Ă€r huvudsaken.

undefined
Det var gott om folk pÄ lÀktaren pÄ Lundavallen.

Rosenfors IK spelade ocksĂ„ i damfyran pĂ„ mĂ„ndagen. Borta mot VĂ€sterviks Damfotbolls C-lag blev det förlust med 2–1. Laget lĂ„g under med 2–0 i halvtid och reducerade med tolv minuter kvar genom Emma Adolfsson, men lyckades inte fĂ„ till nĂ„gon kvittering.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!