Frida njuter av fotbollslivet för tillfället

Frida Pöder har varit en av Vimmerby IF.s tongivande spelare den här säsongen. Glädjen för fotbollen är i nuläget stor för 24-åringen. "Vi är ett härligt gäng och man längtar till varje träning och match", säger hon.

Frida Pöder firar med Nathalie Johansson som missar helgens match mot Jönköpings Södra på grund av avstängning. Frida själv finns med och är taggad inför uppgiften.

Frida Pöder firar med Nathalie Johansson som missar helgens match mot Jönköpings Södra på grund av avstängning. Frida själv finns med och är taggad inför uppgiften.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-01 12:00

Tillsammans med Nathalie Johansson och Stina Kägo Bragsjö har Frida Pöder varit en spelare som VIF kan lita på den här säsongen när det kommer till målskytte. Med sina tolv mål gör att hon ligger på en andraplats i den interna skytteligan. Hon har även hyllats tidigare för sitt hårda jobb.

– Det känns självklart kul att kunna bidra till laget. Jag känner mig nöjd över vårsäsongen och lika nöjd över att få spela i ett så bra lag med fantastiska lagkamrater. Bakom varje vinst ligger det ett helt lag. Vi har gjort en stabil insats under våren och hoppas kunna fortsätta på samma spår under hösten. Förhoppningsvis kan jag få samma utdelning på de resterande matcherna som är kvar, säger Frida Pöder.

Hur är formen just nu tycker du?

– Jag känner mig i god form och jag har gjort det sedan starten. Det har känts som att orken funnits där varje match, vilket gör det roligare att spela. Just nu finner jag bara glädje att spela fotboll.

På lördag spelar Fridas Vimmerby IF en viktig match mot Jönköpings Södra som jagar VIF i tabellen.

– Det blir en tuff match. Vi mötte ett fysiskt och bollskickligt lag på bortaplan. Vi vet att de är vassa på flera positioner. Men vi ser starka ut och ska fokusera på vårt precis som vi gjort i tidigare matcher. Det är viktiga poäng som står på spel och det kan bli en underhållande match. 

VIF får klara sig utan Nathalie Johansson som är avstängd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!