Albins tre fullträffar sänkte Djursdala i derbyt

Ett överlägset Gullringen tog tre säkra poäng i derbyt mot Djursdala på Dalavallen. Mycket tack vare tremålskytten Albin Gustafsson. "Mitt andra mål är jag extra nöjd med. Det kändes direkt att det var en riktigt drömträff", sa Albin efter segern med 5–0.

Gullringen jublar efter Markus Oskarsson Johanssons 4-0 i derbyt mot Djursdala.

Gullringen jublar efter Markus Oskarsson Johanssons 4-0 i derbyt mot Djursdala.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-26 21:37

Med 0–8-förlusten i derbyt hemma mot Vimmerby i färskt minne var Djursdala inställda på att försöka stå emot Gullringens anstormning från början. Tre minuter in i matchen small det dock bakom Oskar Eriksson i Djursdalas mål. Albin Gustafsson tryckte dit bollen efter en retur.

– Jag drog till och kunde se bollen leta sig upp mot första krysset. Det var precis den starten vi behövde, sa Gustafsson.

Ett par minuter senare var det dags igen. Sebastian Svartz slog en frispark som Jesper Wärnehall obehindrat nickade in till 2–0. Matchens behållning var ändå 3–0-målet. Albin Gustafsson fick till en riktig drömträff och producerade en het kandidat till årets mål i den lokala fotbollen.

– Jag kände direkt när jag träffade bollen att den blir perfekt. Det var en härlig känsla att få se den gå in.

undefined
Gullringen dominerade stort i derbyt på Dalavallen mot Djursdala.

Trots underläge 3–0 i halvtid var Djursdalas tränare David Henriksson ganska nöjd med lagets insats.

– Försvarsmässigt gör vi det helt okej. Sedan går ju luften ur lite när de får ett par tidiga mål. Som bottenlag har vi inte det rätta flytet som man behöver. Gullringen är ett lag i medgång och de gör mål på ett par riktiga drömträffar som man sällan ser annars. Det är skillnaden.

Gullringen slog inte av på takten i andra halvlek. 4–0 kom ganska omgående efter en lyckad rd av Viktor Okeji på vänsterkanten. Han hittade in till Markus Oskarsson Johansson som enkelt bredsidade in bollen.

undefined
Gullringen jublar efter Markus Oskarsson Johanssons 4-0 i derbyt mot Djursdala.

Sju minuter senare kom även 5–0. Albin Gustafsson slog till med sitt tredje mål för kvällen. 

– Det var inte ett lika hårt skott. Jag snappade upp bollen utanför straffområdet och kunde mer placera in bollen. Det var kul att få bidra med tre mål, men jag hade gärna sett att vi fått in ett par bollar till med tanke på hur mycket lägen vi skapade.

På slutet slog Gullringen av på takten och gjorde ett par byten. Tränaren Karlo Goranci var nöjd med lagets insats, men hade gärna sett några fler mål.

– Vi behöver mål med tanke på målskillnadskampen mot Tranås i toppen. 5–0 ikväll är ändå bra, men det kunde blivit ett par till med lite bättre skärpa, sa Goranci som gav ett stort plus till Albin Gustafsson.

– Han gick in som mittback förra gången och nu gick han in på mittfältet och agerade målkung. Vi får se vart han spelar nästa gång, sa han med ett leende.

Albin Gustafsson låg bakom tre av målen när Gullringen körde över Djursdala med 5-0.
Albin Gustafsson låg bakom tre av målen när Gullringen körde över Djursdala med 5-0.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!