Fotbollsnytt: De kör vidare i VIF

Vimmerbys herrlag avslutade säsongen på bästa sätt med seger mot tabelltvåan Smedby AIS. Och nu står det klart att nyckelspelarna Amel Komina och Simon Larsson fortsätter. "Vi har enbart haft positiva spelarsamtal", säger David Lindgren.

Amel Komina är klar för en fortsättning i Vimmerby IF.

Amel Komina är klar för en fortsättning i Vimmerby IF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-09-30 12:22

Degraderingen till division fyra är förstås ett rejält bakslag för Vimmerby IF. Nu vill laget tillbaka till förbundsserierna så snabbt som möjligt. Och VIF har fått en bra start inför kommande säsong. Nyligen skrev två av lagets allra bästa spelare, Amel Komina och Simon Larsson, på för två nya år med klubben. 

–  Det är vi nöjda med såklart. Det är två väldigt duktiga spelare och som kommer bli viktiga för oss även nästa säsong, menar David Lindgren i sportgruppen. 

Överlag är han mycket belåten med hur det ser ut på spelarsidan inför 2020.

 –  Vi har enbart haft positiva samtal med spelarna. Nästan alla spelare är klara, sedan finns ett par vi behöver diskutera med. Jag tror att det finns en övergripande känsla bland spelarna att de vill ha revansch för året som gått. Det här var inte vad vi kan prestera. 

–  Vi har även tittat på spelare utifrån som kan förstärka truppen och göra oss bättre. 

Lindgren känner sig också bekväm med ledarorganisationen kring herrlaget:

– Det känns bra. Det är inte hundraprocentigt klart än, men vi kommer ha en stark ledargrupp nästa år. Exakt hur den kommer se ut presenterar vi senare. 

David Lindgren och VIF har ett tydligt mål: 

–  Ja, målet är att komma tillbaka till division tre så snabbt som möjligt och att vi ska vara starka och bra när vi är där. Vår absoluta målsättning är att vi redan från start nästa säsong ska visa vad vi kan och ha full gas mot trean. 

–  Det är också lika viktigt att vi fortsätter med vårt ungdomsarbete och kunna erbjuda en bra fotbollsmiljö. Vi har 600 barn och ungdomar i verksamheten och vi är viktiga för hela den här trakten när det gäller att försörja lag med spelare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!