Fotbollsfyran – Erlandsson gjorde fyra mål för RIK

Fem lokala damlag var igång i fotbollsfyran under torsdagen. Både Rosenfors och Kisa vann sina matcher. För RIK nätade Ellen Erlandsson fyra gånger och Hedda Andersson tre gånger för Kisa.(1–2) mål VIF C: Kujtese Rexha 2. HM IS : Amanda Hjorth och Hanna Adolfsson.(0–2) Mål FBSK: Sissi Fernandez Alonso. RIK: Ellen Erlandsson 4, Nicole Nilsson 2.(2–0) Mål KBK: Hedda Andersson 3.

Fotboll2018-05-10 21:52

En väldigt jämn match och därför var det inte helt oväntat att ett kryss blev utgången.

– Det var en ganska bra match där vi höll bra tempo med tanke på att det var vår andra match för säsongen. Det var två jämnstarka lag och det känns extra bra att vi kan prestera så här bra mot ett förväntat topplag, menar HM IS-tränaren Patrik Johansson.

– Det var skönt med säsongens första trea. Frödinge är bättre än oss i första, men vi satte ändå de två chanserna vi hade. I halvtid pratade vi ihop oss och sen blev det mycket bättre, menar Rosenfors-tränaren Ola Nilsson.

Fyramålsskytten Erlandsson var gästernas bästa spelare tillsammans med Thérese Bogren.

Efter de två inledande storförlusterna bröt till slut Kisa-damerna den negativa trenden.

– Det var väldigt skönt med seger. Vi spelade bra fotboll, men tempot kunde vi ha höjt något snäpp till, men vi löste ändå uppgiften, säger Kisas tränare Claes Creutz.

Stor matchhjälte för Kisa blev Hedda Andersson som bidrog med samtliga tre målen i segern.

Förutom tremålsskytten plussas även Moa Creutz samt Paulina Wass.

Division fyra

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om