Fotbollsbomben: De lämnar Vimmerby IF

Trendbrott. I många år var spelare från Västervik högvilt för Vimmerby IF på herrsidan. Nu har vinden vänt sedan Västerviks FF tog klivet upp i division tre. Nu står det klart att Joakim Storm och Simon Larsson lämnar för just VFF. "Vi är väldigt glada", säger man i Västerviksledningen.

Vimmerby IF tappar två av sina bästa spelare till division  tre-laget Västerviks FF.

Vimmerby IF tappar två av sina bästa spelare till division tre-laget Västerviks FF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-11-12 15:55

Vimmerby IF eller Västerviks FF? När Jonathan Fält-Öhr och Amel Komina tog sitt beslut tidigare under hösten, så föll valet på VFF. Samma riktning tar nu alltså anfallstalangen Joakim Storm och Vimmerbys genomgående kanske bäste spelare, inre mittfältaren Simon Larsson

I lokalfotbollen får vi se det som en stor skräll. Som nykomling fick Västerviks FF fightas för att undvika negativ kvalplats. De lyckades till slut och hamnade på åttonde plats i trean. Vimmerby däremot jagade uppflyttning och avancemang till just division tre. Så blev det inte. 

Nu står det klart att Storm och Larsson lämnar Vimmerby IF.

"Simon är en spelare som kan spela på många olika positioner. Simon är känd för att vara en stark bollvinnare, trygg med bollen och spelar enkelt. En spelartyp många kommer gilla att se på. Joakim är stor och stark och kommer bidra oerhört mycket i vårt presspel, där Joakim kommer bli oerhört nyttig för att sätta press på motståndarna högt upp i planen. Förhoppningsvis kommer vi dessutom se en del mål från Joakim", skriver VFF på sin Facebooksida.

Håll utkik efter fler artiklar i ämnet på vår sajt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!