Första poängen för Lindahl – men tappad seger

Efter fyra raka förluster i sitt nya lag Djurgården kom första poängen för landslagsmålvakten Hedvig Lindahl. Men det blev säkert inget firande eftersom Djurgården tappade segern mot nästjumbon Brommapojkarna.

Hedvig Lindahl agerar i Djurgårdens bortamatch mot Brommapojkarna.

Hedvig Lindahl agerar i Djurgårdens bortamatch mot Brommapojkarna.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2022-09-18 15:19

Efter sex år i utländska klubbar vände Lindahl hem till Sverige efter EM i somras. Starten kunde ha gått bättre. Djurgården har förlorat mot Linköping, Hammarby, Eskilstuna och Vittsjö och låg på tionde plats i damallsvenskan inför söndagens bortamatch mot BP.

I första halvlek hade inte Lindahl något att göra, BP lyckades inte få bollen på mål en enda gång.

Djurgården pressade hårt framåt och Stinalisa Johansson nätade med ett långskott i krysset den 25:e minuten.

"Riktigt skönt"

Men i andra halvlek släppte det för Brommapojkarna. Och i den 78:e minuten vann BP:s Klara Andrup duellen mot Djurgårdens Emelie Asplund Lövgren på vänsterkanten, vek in i banan och sköt sedan bollen i mål vid den bortre stolpen.

– Det var riktigt skönt att få en poäng med sig. Det var en tuff match, vi kom in i det i andra halvlek och en poäng är välförtjänt, säger Klara Andrup till Viaplay.

Det var sedan hemmalaget som hade de bästa chanserna i slutet av Stockholmsderbyt. Och Hedvig Lindahl får fortsätta att vänta på första segern och första hållna nollan i Djurgårdendressen.

Oavgjort igen

Det var tredje damallsvenska matchen i följd som BP spelar oavgjort.

– Det var viktigt att få med oss poäng i slutet, vi närmar oss mer och mer, säger Andrup om lagets klättring till tolfte plats, kvalplatsen.

BP har nu två poäng till Kalmar ovanför kvalstrecket.

Djurgården är tia, men hela 14 poäng ner till strecket.

– När man har fyra förluster i ryggen och gärna vill ha tre poäng då blir man försiktig när man leder. Vi bjuder in dem i matchen, gör ett misstag och de straffar oss direkt. Det var riktigt surt, säger Djurgårdens Nellie Lilja till Viaplay.

Kif Örebro slog tabelljumbon AIK med hela 5–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!