Stejdahl blir Vimmerbys första värvning

Säsongens första nyförvärv är klart. Vimmerby IF tar in Mariannelundskillen Gustav Stejdahl som närmast kommer från Hvetlanda GIF. "Det kändes givet att fortsätta spela i trean och då blev Vimmerby ett enkelt val", säger han.

Gustav Stejdahl är klar för VIF.

Gustav Stejdahl är klar för VIF.

Foto: Privat

Fotboll2023-11-02 11:25

Gustav Stejdahl har provtränat med klubben de senaste veckorna. Nu har den mångsidige defensive spelaren bestämt sig. 

– Jag har provtränat med laget fyra gånger den senaste tiden. Jag kunde snabbt konstatera att det är ett bra gäng där jag snabbt kände mig som hemma. Klubben känns väldigt proffsig överlag och dessutom har de mycket folk på träningarna, säger han.

23-åringen har HM IS som moderklubb och har även gjort en kort sejour i Hultsfreds FK. Senast kommer han från Hvetlanda GIF som spelade i samma serie som VIF, men misslyckades att säkra nytt kontrakt.

– Jag kände att jag ville fortsätta att spela på en högre nivå. Därför var det inte aktuellt att stanna i Hvetlanda eller vända hem till HM IS. Vimmerby IF blev ett enkelt val till slut för mig.

På senare tid har Stejdahl mest spelat mittback. Han kan även agera ytterback eller ta plats som defensiv mittfältare.

– Jag har provat på de flesta positioner och det funkar för mig så länge jag har en defensiv roll i första hand. 

Till vardags jobbar han som grävmaskinist och bor utanför Mariannelund. Han är även aktiv som spelare i HM IS innebandy.

– Det är kul att hålla igång kroppen med lite innebandy på vintern också, men det är klart att fotbollen kommer i första hand.

Gustav Stejdahl är klar för spel i Vimmerby IF.
Gustav Stejdahl är klar för spel i Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!